19.4 C
Medemblik
14 augustus 2020 07:42
Medemblik Actueel.

Tientallen reacties SP-Meldpunt Op/Maat

West-Friesland – In maart opende de Hoornse afdeling van de Socialistische Partij een meldpunt voor werknemers van de sociale werkplaats Op/Maat. Bij het meldpunt, waar mensen terecht konden met hun klachten over de werkomstandigheden bij het West-Friese bedrijf zijn tot nu toe ruim 40 meldingen binnen gekomen. De SP spreekt van ‘zorgwekkende verhalen.’ Onlangs werd bekend dat bij een sociale werkplaats in Schiedam zich eveneens wantoestanden voordeden.

Meldpunt
MeldpuntOpmaatHet meldpunt is nog geopend tot donderdag 15 mei, te bereiken per telefoon 06-37225050 en via de website hoorn.sp.nl. Daarna worden de klachten gebundeld in een zwartboek, dat zal worden overhandigd aan de verantwoordelijke wethouders van de zes aangesloten gemeenten.

Intimidatie op de werkvloer
Ook Nel Douw, fractievoorzitter voor de SP in de Hoornse gemeenteraad, uit haar zorgen: ‘Het gaat om verschillende klachten. Sommige werknemers zijn van de ene op de andere dag begeleider gemaakt en hebben plots – met hun eigen beperking – de verantwoordelijkheid over hun eigen collega’s, die niet goed zonder juiste en passende begeleiding kunnen functioneren. Alle mensen die gereageerd hebben, geven aan dat de werkdruk en het tempo veel te hoog is. Hoezo is dat een beschutte werkplek? We horen ook over stevige intimidatie op de werkvloer. Het is heftiger dan we van tevoren konden bevroeden, helaas.’

Zwartboek
Alle meldingen zullen worden gebundeld in een zwartboek over de arbeidsomstandigheden bij de sociale werkplaats. Op 22 mei zal in een Tour d’Opmaat het gesprek worden aangegaan met de verschillende wethouders Sociale Zaken. De SP-afdeling zal hierbij samenwerken met andere afdelingen in West-Friesland-Oost en Schagen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?