13.5 C
Medemblik
27 mei 2020 04:36
Medemblik Actueel.

Koninklijke onderscheiding voor Tiny Langedijk

Zwaagdijk-Oost – Burgemeester Frank Streng heeft woensdag 8 mei een koninklijke onderscheiding uitgereikt uit aan mevrouw Tiny Langedijk-Schouten uit Zwaagdijk-Oost. Zij is door Hare Majesteit de Koningin benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Mevrouw Langedijk-Schouten heeft zich vanaf haar jongste jaren ingezet voor het welzijn en welbevinden van de bewoners van Zwaagdijk. Al op jonge leeftijd was zij de voorzitter van de jongerenbeweging, terwijl zij ook al op haar 25e jaar lid van het bestuur van het Dorpshuis is geworden. Na 40 jaar heeft zij haar functie overgedragen aan een nieuw bestuur. Zij is al 25 jaar de voorgangster bij avondwakes en rouwdiensten, terwijl zij voorts al 25 jaar werkzaam is als voorzitster van de lokale Zonnebloem. Daarnaast maakt zij al 40 jaar deel uit van het kerkkoor van de St. Jozefparochie. Ook kan er voor allerlei activiteiten binnen de gemeenschap belangeloos een beroep op haar gedaan worden.

Mevrouw Langedijk-Schouten wordt binnen de Zwaagdijker gemeenschap geroemd om haar betrokkenheid bij ieders wel en wee. Ze is als het ware de “moeder van Zwaagdijk”.

De onderscheiding kon haar tijdens de jaarlijkse ‘ Lintjesregen’ niet worden uitgereikt vanwege een eerder geplande vakantie.

Reageren via facebook