23.5 C
Medemblik
12 augustus 2020 06:16
Medemblik Actueel.

Controle hondenbelasting

Medemblik – De gemeente Medemblik heft hondenbelasting. Om erop toe te zien of iedereen aan de belastingplicht voldoet, controlen we vanaf 13 mei op aangifte van de honden. Medewerkers van het bedrijf TOG Nederland voeren deze controle uit. Zij zijn in het bezit van een legitimatiebewijs, dat is voorzien van een pasfoto van de controleur. De controlebezoeken zijn elke werkdag tussen 12.00 en 19.00 uur. Na dit laatste tijdstip bellen zij niet meer aan.

Hoe wordt de controle gedaan

De controleurs bellen huis-aan-huis aan en vragen of er één hond of meerdere honden aanwezig zijn. Aan de hand van een lijst gaat de controleur na of er al belasting wordt betaald. Wanneer er niemand thuis is probeert hij vast te stellen of er één of meerdere hond(en) aanwezig  zijn.  Als dit vermoeden bestaat, dan doet hij een brief en een aangifteformulier in de bus. Het is mogelijk dat de controleur nog voor een tweede keer bij u langs komt.

U hebt nog geen aangifte gedaan

Wij adviseren u niet te lang te wachten met de aangifte. Dit kan met het formulier dat u telefonisch kunt opvragen via (0229) 85 60 00 of kunt downloaden van onze website www.medemblik.nl. Ook kunt u op werkdagen tussen 9.00 en 12.30 uur langskomen bij de publieksbalie van het gemeentehuis en het formulier daar invullen. Meer informatie, ondermeer over de tarieven, vindt u op www.medemblik.nl

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?