16.5 C
Medemblik
27 mei 2020 10:36
Medemblik Actueel.

Weerbericht dinsdag 7 mei – Kans op regen- en onweersbuien

Medemblik – Vandaag zit er meer vocht in de atmosfeer dan de voorgaande dagen. Vanochtend beginnen we nog vrij zonnig, maar al snel ontstaan stapelwolken. Vanmiddag neemt vanuit het oosten de kans op onweersbuien toe. Voor de buien uit wordt het nog 19 tot lokaal 24 graden. De komende dagen blijft het wisselvallig en wordt het koeler.

regen en onweer soms even de zonVanochtend begint de dag op veel plaatsen zonnig, lokaal komt een enkele (grond)mistbank voor. Over het zuiden trekken soms wat wolkenvelden en zou zeer plaatselijk een spatje regen kunnen vallen. In de loop van de ochtend ontstaan er stapelwolken, die snel dikker worden. De temperatuur loopt snel op. De maxima komen uit tussen 19 en lokaal 24 graden

Vanmiddag groeien de stapelwolken als eerste in het oosten van het land uit tot enkele regen- en onweersbuien. Richting de avond ontstaan op meer plaatsen buien, die lokaal stevig kunnen zijn. (Omdat het om buien gaat is het net zo goed mogelijk dat het in uw plaats droog blijft. Vooraf is niet aan te geven waar de buien precies zullen ontwikkelen en heentrekken.) Er steekt vanmiddag een meest matige noordoostenwind op.

Vanavond vallen verspreid over het land nog een paar buien. De activiteit van de buien neemt daarbij geleidelijk af. Vannacht trekken hier en daar nog wat buienrestanten over, maar op steeds meer plaatsen wordt het droog en klaart het op. In opklaringen kan een mistbank ontstaan. De nacht verloopt zacht met minima rond 12 graden.

Morgen is er in de ochtend een mix van wolken, zon en een lokale bui. In de middag trekt vanuit het zuidwesten een gebied met buiige regen het land binnen. Voor dit gebied uit kunnen ook enkele losse buien ontstaan in het noordoosten van het land, mogelijk met onweer. Bij een matige zuiden- tot zuidwestenwind wordt het 18 graden aan zee en 21 in het binnenland.

Donderdag, Hemelvaartsdag, begint de dag buiig. In de loop van de ochtend trekken de buien naar het noordoosten weg en komt de zon tevoorschijn. In de middag is er een afwisseling van stapelwolken en zon. In het noordoosten kan bewolking nog lang de overhand houden. Met een stevige zuidwestenwind wordt frisse zeelucht aangevoerd. Het wordt hierdoor niet warmer dan 14 graden aan zee en 17 in het oosten.

De rest van het lange Hemelvaartsweekend blijft het koel en wisselvallig. De zon heeft het moeilijk en soms valt wat regen of een losse bui. Met maxima van 12-16 graden leven we onder de normaal voor deze tijd van het jaar. Na het weekend krabbelt de temperatuur langzaam weer wat, maar blijft het wisselvallig.

Vooruitzicht 7 mei 2013

Reageren via facebook