8 C
Medemblik
25 februari 2021 08:07
Medemblik Actueel.

Beeldentuin De Kunstkwekerij weer open

Wognum|Ingezonden bericht – Beeldentuin De Kunstkwekerij in Wognum is vanaf 13 mei weer geopend voor iedereen die van kunst en natuur houdt. Maar liefst 28 kunstenaars tonen hun werk, gemaakt van verschillende materialen zoals hout, glas, metaal en polyester. Deelnemende kunstenaars zijn o.a. Richard van der Koppel, Henk Slomp, Gonda van der Zwaag, Auke Wassenaar, Serge van Empelen en Werner Breuer.

Kwekerij DSC7270 klein_788x600In de aangelegde boomkwekerij, met diverse boomsoorten en lange zichtlijnen, van John Koomen kunt u een prachtige wandeling maken langs de hedendaagse kunstobjecten in het Westfriese landschap.

Bijzonder bomenbos Marlijn Franken
Amsterdams beeldend kunstenaar Marlijn Franken heeft een ruimtevullende installatie gemaakt in de ontvangsthal van De Kunstkwekerij. Het bos legt een verbinding tussen de beeldentuin en de kwekerij en is gemaakt van (afval-)materiaal uit de kwekerij. Het is een interactief bomenbos waar je doorheen kunt lopen en dat gedurende het half jaar van opening van vorm zal veranderen. Dit is kunst die je kunt zien,horen, ruiken en zelfs aanraken! Marlijn’s blog: http://dekunstkwekerij.worldpress.com.

Basisscholen
Het bomenbos is zeer geschikt voor kinderen van de basisschool om te bezoeken. In workshops voor basisscholen worden kinderen gestimuleerd een herinnering van henzelf in het bos achter te laten; een buideltje met een tekening, briefje of klein voorwerp erin. Op die manier wordt het bos levend.
Het wordt een plek waar het prettig toeven is! Basisscholen kunnen zich opgeven via info@dekunstkwekerij.nl.
Meer informatie kunt u vinden op www.dekunstkwekerij.nl

Reageren via facebook