20.7 C
Medemblik
22 mei 2020 00:55
Medemblik Actueel.

Weerbericht maandag 6 mei – Zonnig en warm lenteweer

Medemblik – Een hogedrukgebied blijft vandaag en morgen het weerbeeld beïnvloeden. Het is zonnig en warm weer, waarbij de temperatuur op dinsdag richting een zomerse 25 graden stijgt. Vanaf woensdag is het echter weer gedaan met het zomerse weer en wordt het weer wisselvalliger.

Vanochtend begint de dag met flink wat zon en een wolkenloze hemel.

Vrij zonnig en warm
Vrij zonnig en warm

Vanmiddag blijven er flinke zonnige perioden. Wel ontstaan in de loop van de middag een aantal stapelwolken, vooral in het zuiden, maar het blijft droog. Bij een zwakke noorden- tot noordwestenwind is aangenaam warm. De middagtemperatuur ligt tussen 16 graden aan de kust tot lokaal 23 graden landinwaarts. Aan zee kan later op dag een zeewindje opsteken.

Vanavond en vannacht lossen de stapelwolken geleidelijk op en wordt het helder. Het koelt af naar een graad of 5.

Morgen wordt met een zuidelijke stroming nog wat warmere lucht aangevoerd. De temperatuur loopt overal op tot boven 20 graden, en blijft alleen aan zee daar iets onder steken. In het binnenland komt de zomerse 25 graden grens in zicht. Het weerbeeld is zonnig, maar de sluierbewolking neemt wat meer toe. Mogelijk dat er lokaal een bui kan vallen.

Woensdag trekt vanuit het westen een storing over het land. Deze brengt naast de nodige buien ook beduidend koelere lucht met zich mee. De maxima liggen rond 17 of 18 graden.

Donderdag, Hemelvaartsdag, krijgen we te maken met een mix van zon, wolkenvelden en enkele buien. Het is wel fris met maxima van 15 graden.

Vrijdag belooft een grotendeels droge dag te worden met regelmatig zon. Ook de dagen daarna houdt het droge en zonnige weer aan.

Vooruitzichten 6 mei

Reageren via facebook