15.1 C
Medemblik
7 juli 2020 21:36
Medemblik Actueel.

Tweede Coentunnel 13 mei open, oude Coentunnel gesloten

Noord-Holland – De tweede Coentunnel wordt 13 mei in gebruik genomen. Maandag bleken de openstellingsvergunningen rond, waardoor niets een opening nog in de weg staat. Rijkswaterstaat gebruikt het hemelvaartsweekend om de nieuwe tunnel aan te sluiten op de A10. Er wordt grote hinder verwacht.

2e_coentunnelRijkswaterstaat sluit de A10-West vanaf 8 mei 21:00 uur tot 13 mei 05:00 uur in beide richtingen af ter hoogte van de Coentunnel. Hoewel het vanwege het hemelvaartsweekend minder druk op de weg zal zijn, wordt er veel hinder verwacht. Verkeer moet omrijden via de A10-Oost (Zeeburgertunnel), maar daar zullen files ontstaan. De VID raadt weggebruikers aan de actuele verkeersinformatie rond Amsterdam in de gaten te houden.

Door de opening van de tweede Coentunnel zullen de dagelijkse files in de ochtend- en avondspits bij Amsterdam-West grotendeels tot het verleden behoren. De verbreding van de A10 is nog niet definitief voltooid. Zodra de tweede tunnel open is, wordt de oude tunnel gerenoveerd. Pas in 2014 kan daar weer verkeer doorheen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?