Weerbericht zondag 5 mei – Mooi weer tijdens Bevrijdingsdag

Medemblik – Bevrijdingsdag 2013 zal in vrijwel het hele land een succes worden met veel zon, enkele stapelwolken en temperaturen tussen 16 en 20 graden. Alleen lage bewolking kan roet in het eten gooien in een smalle kuststrook. Het blijft wel droog.

zonnig met stapelwolken
zonnig met stapelwolken

Bevrijdingsdag begint in het westen met wat nevel en lage bewolking. Deze bewolking lost boven land vrij snel op, maar boven zee zal dit niet het geval zijn. De ochtend verloopt in het hele land zonnig en de temperatuur loopt rap op.

’s Middags ontstaan in het binnenland stapelwolken, maar het blijft droog. In de kustgebieden steekt een zeewind op, waardoor eventuele restanten van wolkenvelden boven zee het land op kunnen drijven. In een smalle kuststrook zal deze bewolking mogelijk niet oplossen en voor een meer bewolkt weerbeeld zorgen. De temperatuur varieert tussen 16 graden aan zee en lokaal 20 in het oosten en zuidoosten.

Vanavond en vannacht lossen de stapelwolken weer op en is het op de meeste plaatsen helder. Het koelt af naar een graad of 10.

Na het weekend draait de wind richting het zuiden en wordt warmere lucht aangevoerd. De temperatuur loopt op richting 20 graden, landinwaarts zelfs (ruim) boven 20 graden. In het zuidoosten is op dinsdag de 25 graden grens in zicht. Het weerbeeld is zonnig met enkele stapelwolken. Later in de week neemt de neerslagkans weer toe en doet de temperatuur een stapje terug.

Vooruitzichten 5 mei 2013

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.