24.4 C
Medemblik
7 augustus 2020 23:48
Medemblik Actueel.

Kasteel Radboud 4 en 5 mei – The Liberation Weekend

Medemblik – Op 4-5 mei organiseert de Living History Group Holland, i.s.m. stichting Kasteel Radboud , Keep them Landing, Stichting Aircraft Recovery 40-45 en het Recreatieschap West-Friesland het Liberation Weekend.

The Liberation Weekend
The Liberation Weekend

Met een groot areaal aan voertuigen, materiaal en mensen wordt dit jaar een beeld getoond van de troepen die tijdens de bevrijding van Nederland rond 1945 dienst deden. In en rondom Kasteel Radboud zijn er diverse activiteiten. Zo is er een heus Amerikaans legerkamp met soldaten en diverse oude legervoertuigen en vaartuigen. Gedurende het hele weekend zullen er demonstraties plaatsvinden. (zie programma).

In het kasteel is een overzichtstentoonstelling te zien van de stichting Aircraft recovery Group 40-45. Zij willen hiermee een beeld geven van  in de regio neergestorte geallieerde vliegtuigen en de berging hiervan. Tijdens het weekend zullen de vrijwilligers van de stichting toelichting geven en vragen beantwoorden.

De stichting “Keep them Landing” zal er zijn met een landingsboot. Deze zullen op gezette tijden rondvaarten met publiek en demonstraties van troepen landingen op het strand aan de Vooroever te Medemblik doen.

Levende Geschiedenis is ontstaan uit een interesse voor de Tweedewereldoorlog. De voertuigen en  materialen stammen allemaal uit deze periode. Niet alleen het materieel en rekwisieten, maar ook de kleding waarin de deelnemers verschijnen is origineel en goed bewaard gebleven! Zaken die normaal in musea staan brengt de Living History Group Holland iin werkende staat, gereden en gedragen door hen naar de toeschouwers. Er ontstaat een soort van rondreizend interactief museum waarbij men letterlijk met alle zintuigen betrokken raakt bij de geschiedenis. Hierdoor zijn we letterlijk in staat een compleet gebied terug te brengen in de sfeer van de veertigerjaren.

“Horen+Zien +Voelen= Ervaren”  is het motto.

Het hoofddoel van deze activiteiten is om hetmenselijk aspect zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen. Ook het voor onze naoorlogse generaties ‘levend houden’  van WO2, is een belangrijk motief om zoveel mogelijk aandacht hieraan te geven. In de ervaringen uit het verleden liggen immers vaak de lessen voor de toekomst.

Kom daarom allemaal naar Radboud en beleef samen met ons het herdenken op 4 mei en  de bevrijdingop 5 mei.

[wppa type=”slideonlyf” album=”40″][/wppa]

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?