18.6 C
Medemblik
25 mei 2020 16:55
Medemblik Actueel.

Weerbericht vrijdag 3 mei – Rustig lenteweer

Medemblik – Er is de afgelopen maand weinig neerslag gevallen, gemiddeld 24 mm tegen 44 mm normaal. Hogedrukinvloeden zorgen ervoor dat de neerslagkansen ook de komende dagen beperkt zijn. Vandaag en morgen kan lokaal nog wel een beetje regen vallen. Daarna is het droog met vooral in het westen zon.

Rustig lenteweer
Rustig lenteweer

Vanochtend zijn er wolkenvelden en vooral in de westelijke helft van het land ook zonnige perioden. Een enkele bui in het zuidoosten is niet uitgesloten, maar op de meeste plaatsen is het droog.

Vanmiddag ontstaan stapelwolken. De zon krijgt vanmiddag in de kustprovincies volop de ruimte. Daar blijft het dan ook droog, met aan zee een graad of 14 en verder landinwaarts 16 graden.

Boven de zuidoostelijke landshelft zijn wolkenvelden aanwezig en is een bui later vandaag niet uitgesloten. Met 18 graden wordt het daar nog net wat warmer. Er staat vandaag maar weinig wind.

Vanavond lossen de stapelwolken op en breiden de opklaringen zich steeds meer oostwaarts uit. Vannacht daalt de temperatuur tot een graad of 6.

Morgen staat er een matige westenwind. De temperatuur valt hierdoor lager uit: 10 op de Wadden tot 15 in Limburg. In de ochtend is het in het oosten en zuidoosten droog met zonnige perioden. Het westen krijgt te maken met een storing; veel bewolking en hier en daar wat regen. In de middag keren de rollen om. De nacht naar zondag verloopt koud met kans op vorst aan de grond..

Zondag, Bevrijdingsdag, Bevrijdingsdag, stijgt de luchtdruk. Het wordt een (vrij) zonnige dag en omdat er weinig wind staat is het voor het gevoel een stuk warmer. De maxima komen uit tussen 14 graden in het noordwestelijk kustgebied en 18 in het zuiden en zuidoosten. .

Volgende week zijn de neerslagkansen klein en neemt de kans op temperaturen rond 20 graden toe.

Vooruitzichten  3 mei

Reageren via facebook