12.1 C
Medemblik
24 mei 2020 13:24
Medemblik Actueel.

Weerbericht donderdag 2 mei – Veel bewolking, lokaal wat regen

Medemblik – Vandaag en morgen is er veel bewolking en soms valt wat regen of komt een bui voor. In het weekend krijgt een hogedrukgebied meer invloed. Dit levert droog weer op met meer ruimte voor de zon. De temperaturen zijn vrij normaal voor begin mei.

Wisselend bewolkt
Wisselend bewolkt

In het noorden start de dag mogelijk nog met een waterig zonnetje, maar verder is er veel bewolking. In de zuidelijke helft van het land kan af en toe wat regen vallen. In het zuidoosten is later op de dag kans op een paar stevige buien. Er staat een matige noordoostenwind, in het noordelijk kustgebied is de wind soms vrij krachtig. De maximumtemperatuur varieert van 12 graden op de Wadden en in het noorden van Noord-Holland tot 18 graden in Limburg en de Achterhoek.

Vanavond en vannacht blijft de kans op een plaatselijke bui in het zuidoosten aanwezig. In de rest van het land is het bewolkt en valt lokaal een spat regen. De minimumtemperatuur ligt tussen 5 graden in het noorden en 9 graden in het zuiden.

Morgen is er weinig wind. Wel is er veel bewolking en in het oosten, midden en zuiden van het land kunnen enkele buien ontstaan. De middagtemperatuur ligt in het noorden en westen rond 14 graden. In de rest van het land kan het tussen de buien door plaatselijk 17 graden worden.

Ook zaterdag is in het binnenland nog kans op een enkele bui. De wind waait uit het westen en dit merken we aan de temperatuurverdeling. Het wordt amper 13 graden aan zee tot circa 18 graden in het oosten.

Zondag komt een hogedrukgebied met (zwakke) kern nabij of boven Nederland te liggen. Dit levert een droge dag op met veel ruimte voor de zon en weinig wind. Het wordt ’s middags 15-18 graden. In het zuidoosten wordt met een beetje geluk lokaal 20 graden gehaald.

Volgende week nestelt het hogedrukgebied zich waarschijnlijk boven de omgeving van Schotland. Dit levert bij ons overwegend droog en vrij zonnig weer op. Tot zo ver het goede nieuws, want met een noordelijke stroming wordt wel koele lucht aangevoerd. De middagtemperatuur komt vermoedelijk uit tussen amper 10 graden op de Wadden en 14-17 graden in het binnenland.

vooruitzicht 2 mei  2013

Reageren via facebook