Reactie Omring op zorgakkoord

West-Friesland – Afgelopen week is het zorgakkoord gesloten. Hierna kwam de langverwachte brief van de staatssecretaris over een verantwoorde hervorming van de langdurige ondersteuning en zorg. Het raad van bestuur reageert op het zorgakkoord.

De Omring  het een aanzienlijke verzachting ten opzichte van het Regeerakkoord en zijn hier blij mee. De richting van de maatregelen uit het regeerakkoord vind de Omring te snel en abrupt. Het zorgakkoord geeft de Omring iets meer tijd om grote veranderingen voor te bereiden. De Omring zich zeer bewust dat de impact op haar cliënten, medewerkers en relaties groot zal zijn.

Zo moeten de verzachtende maatregelen ergens van worden betaald. Bijvoorbeeld uit een korting op het persoonsgebonden budget en de zorg in natura. Vanzelfsprekend betekent dit dat Omring steeds scherper moet letten op de kosten. De Omring heeft 2012 goed afgesloten met € 5 mln. in de plus en wil 2013 ook positief afsluiten. Dit vraagt van de Omring extra inspanning. Zeker gezien het feit dat de Omring de eerste drie maanden verlies heeft gedraaid.

Maar het glas is half vol. De Omring is en blijft optimistisch en vertrouwen op de kracht van mensen en van Omring. En de Omring blijft zich voorbereiden op de grote veranderingen, die gaan plaatsvinden. Veranderingen zoals de decentralisatie van de thuiszorg naar gemeenten (met forse bezuinigingen) en het scheiden van wonen en zorg.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.