Medemblik Actueel.

Algemeen

Nieuwe website over oorlogsmonumenten Medemblik

Medemblik – Nieuwe website met achtergrond- en aanvullende informatie over verhalen en oorlogsmonumenten. Achter ieder oorlogsmonument gaan herinneringen schuil; ook in de gemeente Medemblik.

Oorlogmonument Opperdoes Er zijn 15 gefilmde verhalen van ooggetuigen uit de jaren 40/45 of de kinderen daarvan voor het eerst op film vastgelegd, met als titel ‘Oorlogsmonumenten vertellen’. De verhalen achter deze monumenten verbinden de lokale oorlogsgeschiedenis met de algemene geschiedenis en de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog.

Er is nu een  website met achtergrond- en aanvullende informatie over deze verhalen en oorlogsmonumenten. Kijk op: www.oorlogsmonumentenmedemblik.nl.  Komende zaterdag 4 mei draait Oorlogsmonumenten Vertellen in Cinema Oostereiland, aanvang 10.30 uur.

Reageren via facebook