Medemblik Actueel.

KNRM Medemblik

Gemeente geeft groen licht voor boothuis Medemblik

Foto: Het boothuis op tekening, afgemeerd tegen het sanitair gebouw van de gemeentelijke havendienst.
Foto: Het boothuis op tekening, afgemeerd tegen het sanitair gebouw van de gemeentelijke havendienst.

Medemblik – Eindelijk kan de reddingboot Bernardine van station Medemblik veilig worden afgemeerd in een boothuis. Door een aantal vergunningtechnische zaken werd het afmeren van het boothuis in de Oosterhaven opgehouden.

De gemeenteraad heeft nu met een overgrote meerderheid positief gestemd zodat er groen licht is voor het afmeren van het boothuis die gebouwd is in Marknesse. Het boothuis heeft een open karakter, de reddingboot wordt beschermd tegen weersinvloeden en vandalisme, de omgeving kan door het boothuis heenkijken. De KNRM heeft eigen veiligheid hoog in het vaandel staan, hierbij hoort een reddingboot die in top conditie is, het boothuis is daar een belangrijke factor in.

Via: KNRM

Reageren via facebook