13.3 C
Medemblik
23 mei 2020 04:41
Medemblik Actueel.

Folkband Unicorn in Café de Post Midwoud

Midwoud|Ingezonden bericht – In samenwerking met de Ierse dansgroep Kyra zal de swing Folkband UNICORN  op 4 mei 2013 vanaf 20.30 uur (na de dodenherdenking) in cafe de Post te Midwoud een wervelend thema programma brengen met prachtige , Ierse muziek maar ook zeer professioneel dans spektakel onder de naam “Freedom for all”..

Op deze dodenherdenkingsavond wordt gememoreerd dat er meer landen zijn die voor hun vrijheid hebben moeten vechten. De Schotten en Ieren weten daar alles van en verhalen vaak over deze oorlogs- en gevechts tijden in hun ballades met veelzeggende titels als bv Johnny I hardly knew you; Only our River runs free; the Fields of Athenry, the Boys of Kilhane en the Wind that Shakes the Barley (laatstgenoemde nummer was zelfs de titelsong van een oorlogsfilm met dezelfde naam).

Unicorn zal op deze avond veel van deze oorlogsliederen ten gehore brengen, maar natuurlijk ook de vrolijke liederen omdat de Ieren en Schotten gewoon waren hun ellende met whiskey weg te spoelen dan wel de hernieuwde verworven vrijheden te vieren (de drankliederen).

Tussendoor zal de Ierse dansgroep KYRA spectaculaire Riverdance dansen laten zien hetgeen de avond een extra dimensie geeft.
In 2010 heeft UNICORN in Midwoud eveneens een muziek en dansshow gegeven voor een uitverkochte zaal; het werd tijd om dit weer eens te herhalen.

Unicorn is een bekende naam in de folkwereld, en behoort inmiddels tot de top van wat Nederland aan semi professionele muziek te bieden heeft.
Unicorn weet het enthousiaste publiek tot de laatste minuut te boeien maar ook te ontroeren. Gelachen wordt er om de humoristische aankondigingen van de nummers, een prachtige mix van emoties en genieten.

De innemende vertolkingen van o.a. Ierse ballades en de kunstig gemaakte muzikale arrangementen zijn dan ook het paradepaardje van de band, en houden een optreden interessant tot aan de laatste noot……

De dansgroep Kyra bestaat uit 5 enthousiaste jonge danseressen in de leeftijd van 15 tot 28 jaar. Zij dansen op internationaal Europees top niveau in de jeugdklasse Ierse dans en hebben diverse internationale prijzen in de wacht gesleept.

In een prachtig avond programma zal de prachtige muziek van UNICORN afgewisseld worden door de lichtvoetige dansen met geweldige techniek en ritmiek van de dansgroep.
De accordeonist van de band (Martien Tijburg)  komt zelf uit Midwoud, dus voor hem een “thuiswedstrijd”.

Komt allen ; dit mag u niet missen.
Graag tot ziens !!

  • Voorstelling : zaterdag avond 4 mei 2013 ; aanvang 20.30 uur; einde 23.00 uur in de cultuurzaal van “Cafe de Post” / Tripkouw 28 , Midwoud
  • Toegang € 15, –
  • Kinderen tot en met 8 jaar gratis
  • Kaarten te reserveren via de website : www.unicornmuziek.nl of via een e-mail aan unicorn@hetnet.nl of via telnr 0229 202315

 

Reageren via facebook