14.6 C
Medemblik
8 juli 2020 13:38
Medemblik Actueel.

Woningstichting Het Grootslag laat de huren met 4% stijgen

Andijk|Wervershoof – De huurders van een huis bij Het Grootslag gaan per 1 juli met 4 procent meer betalen aan huur. Het grootste deel van die verhoging, 2,5 procent, is het gevolg van de algemene prijsstijgingen, de zogenaamde ‘inflatie’. De inflatie bedroeg over 2012 2,5 procent.

Extra verhoging 1,5 procent

De verhoging van 1,5 procent is een tegemoetkoming die we van onze huurders vragen in de zogenaamde verhuurderheffing. Hiermee komt de totale huurverhoging uit op maar liefst 4 procent.

Geld voor de schatkist

Verhuurders van woningen moeten met ingang van dit jaar geld aan het rijk betalen over de waarde van hun huurwoningen. Deze verhuurderheffing wordt gebruikt om de schatkist te vullen. Ondanks grote maatschappelijke protesten van ondermeer de Nederlandse Woonbond en de woningcorporaties, is de Tweede Kamer in meerderheid akkoord gegaan met de verhuurderheffing. Daarbij is nadrukkelijk afgesproken dat de woningcorporaties de mogelijkheid hebben om een deel van het geld te innen bij hun huurders. Een ander deel wordt door ons bijeengebracht door minder te investeren en te bezuinigingen op bedrijfslasten.

Geen inkomensafhankelijke huurverhoging

Per ingang van 1 juli mogen we de huren van huishoudens met een hoger inkomen extra  verhogen, tot maar liefst 6,5 procent voor huurders met een gezamenlijk inkomen boven de € 43.000,-. Daar zien wij bewust vanaf. Wij vinden het een slecht voorbereide maatregel van het kabinet. Bovendien vinden we een verhoging van 6,5 procent in deze tijd veel te veel.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?