15.1 C
Medemblik
7 juli 2020 20:42
Medemblik Actueel.

Weerbericht woensdag 1 mei – Rustig lenteweer

Medemblik – Het weerbeeld is komende dagen over het algemeen vrij rustig met normale temperaturen voor de tijd van het jaar. Warme en onstabiele lucht is ver van ons verwijderd en bevindt zich boven het oosten van Frankrijk, in de Alpen, delen van Duitsland en boven Oost-Europa. Daar ontstaan gedurende de dag dan ook stevige buien.

Rustig lenteweer
Rustig lenteweer

Vandaag wordt het een zonnige dag. In het zuiden trekt later op de dag dikkere sluierbewolking binnen, die de zon kan afschermen. Doordat de wind meer uit het oosten tot noordoosten waait kan het een paar graden warmer worden dan vandaag. De maxima komen uit tussen 13 op de Wadden en 18 in Limburg.

Morgen komt er vrij veel bewolking voor en valt er af en toe wat regen. Het noordwesten houdt het mogelijk helemaal droog en heeft de grootste kans op zon. Vrijdag beperkt de bewolking zich geleidelijk weer tot het zuidoosten. In het westen en noordwesten zijn er flinke zonnige perioden. Het wordt op beide dagen een graad of 16.

In het weekend is vooral op zondag, Bevrijdingsdag, veel ruimte voor de zon. Het hogedrukgebied dat hier voor zorgt, zal ons ook volgende week overwegend droog en vrij zonnig weer opleveren. De temperatuur loopt daarbij geleidelijk een paar graden op. 20 graden komt weer in zicht, kortom: lente!

vooruitzichten

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?