Medemblik Actueel.

Weerberichten

Weerbericht maandag 29 april – Vanochtend regen, later meer zon

Medemblik – Vandaag is het vooral in de ochtend bewolkt en regenachtig, maar later wordt het droger en vanuit het westen krijgt de zon meer ruimte. De komende dagen is het droger en is het vrij zonnig. Geleidelijk stijgen de temperaturen maar aan het einde van de werkweek neemt ook de kans op buien toe.

regen, later zon
regen, later zon

Vandaag neemt vanuit het westen de bewolking toe en valt er wat regen. In de middag trekt de regen weg naar het oosten en krijgt de zon steeds meer ruimte. Het wordt gemiddeld 11 graden en er staat een matige, aan zee vrij krachtige, (zuid)westenwind.

Vanavond en vannacht (Koninginnenacht) zijn er in grote delen van het land brede opklaringen en koelt het af naar een graad of 3. Alleen in het zuidoosten is de bewolking hardnekkig aanwezig.

Morgen, Koninginnedag, is het vrij zonnig en droog. Bij een matige noordwesten- tot noordenwind wordt het circa 13 graden. Het is fris voor de tijd van het jaar, al maakt de aanwezigheid van de zon veel goed.

Woensdag is het wederom droog en is er regelmatig zon. Het wordt dan wat warmer met ongeveer 12 graden op de Wadden tot 17 à 18 graden in het zuidoosten. De wind komt uit het oosten tot noordoosten en is zwak tot matig van kracht.

De dagen daarna neem de kans op buien toe, al blijft het weerbeeld vrij zonnig. Geleidelijk stijgen de temperaturen nog wat graden verder.

vooruitzicht

Reageren via facebook