Piet Speed bij het Huis van Oud

Wognum – Op zondagmiddag 5 mei stelt Piet Blaauw zijn supersnelle racebaan op bij het museum Huis van Oud aan de Grote Zomerdijk 33 in Wognum. Dit gebeurt in het kader van het tentoonstellingsthema Op roet. Piet Blaauw, beter bekend als Piet Speed, en zijn teamgenoot Nico Braas organiseren jaarlijks de Wognumse Grand Prix. Bij uitzondering zetten zij zondag hun baan op in de tent op het erf aan de dijk. Jong en oud zijn van 14 tot 17 uur in de gelegenheid hun racevaardigheid te testen.

Piet Speed
Op roet is het thema van de tentoonstelling

Op de stallen van het Huis van Oud staat de tentoonstelling Op roet opgesteld. Het is een kleurig geheel van fietsen, brommers, wagens en koffers. In de vitrinekasten onder meer materiaal van garagebedrijf Kuip, miniatuurvoertuigen en kleinere reisartikelen. Fraaie foto’s verlevendigen het geheel. Het huisje dat dateert uit 1878 is een provinciaal monument. Het is ingericht in de stijl van de jaren veertig, vijftig. Mooi om te zien hoe er in die tijd gewoond en geleefd werd.

Het Huis van Oud is iedere zondagmiddag geopend van 14 tot 17 uur. Adres: Grote Zomerdijk 33, Wognum. Entree 50 cent. Groepen op afspraak: tel. 0229 573688.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.