Feestelijke onthulling Kroningsboom

Medemblik – Afgelopen middag heeft Wethouder Casper Gutter samen met de Kroningsboom en bijbehorende plaquette onthuld. De boom staat in het Koningin Emmapark waar ook de eerste Kroningsboom staat. De plaquette is in dezelfde stijl gehouden als bij de eerste Kroningsboom.

In Nederland bestaat reeds jarenlang de traditie om bij iedere troonswisseling een dergelijke Kroningsboom te planten. Conform deze traditie is ook bij de aanstaande abdicatie een project opgesteld waarbij iedere gemeente wordt opgeroepen om mee te doen aan deze gewoonte. Het doel is om een waar feest te maken van deze activiteiten, met alle bewoners als toeschouwers, zowel volwassenen als kinderen. Ook bij de huldigingen van de Koninginnen Wilhelmina, Juliana en Beatrix zijn dergelijke bomen geplant, welke ondertussen tot prachtige, monumentale bomen zijn uitgegroeid.

Soorten Kroningsbomen

Er zijn diverse Kroningsbomen waaruit een keuze kan worden gemaakt. Vaak wordt bij het plaatsen van een Kroningsboom gekozen voor het planten van een druipvrije Lindeboom met een sierhekwerk, of alleen een Koningslinde. De bomen zijn speciaal voor deze gelegenheid in grote getale geteeld en zijn gereserveerd voor de huldiging
 
[youtube www.youtube.com/watch?v=OSSQr8EFNIo]
 

[wppa type=”slideonlyf” album=”48″][/wppa]

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.