14.6 C
Medemblik
8 juli 2020 11:17
Medemblik Actueel.

Bibliotheken lanceren Luisterbieb-app

West-Friesland – Stichting Bibliotheek.nl (BNL) heeft vanaf vandaag voor de smartphone en tablet een app beschikbaar om luisterboeken te beluisteren. Op dit moment alleen voor iPhone en iPad gebruikers via de iTunes Store. Binnenkort ook in een Androidversie via Google Play. De app is gratis te downloaden en verschijnt in de Week van het Luisterboek.

Luisterbieb-app
Luisterbieb-app

De LuisterBieb app is een geavanceerde speler met diverse bijzondere functionaliteiten zoals de instelbaarheid van de afspeelsnelheid, met daarin geïntegreerd een luisterbibliotheek, reviewmogelijkheid en social media. In deze eerste fase bevat de LuisterBieb app gratis, rechtenvrije Nederlandstalige luisterboeken, hoorcolleges, lezingen en interviews.

De LuisterBieb app is geschikt voor alle momenten waarbij je mobiel bent, zoals in de trein, auto, tijdens het sporten, tuinieren en koken. Kortom: vaak momenten waarop handen en ogen met andere dingen bezig zijn. Tevens is de app geschikt voor mensen met een visuele beperking of dyslexie. Onder het motto ‘luister je lijst’ kan het ook een stimulans zijn voor scholieren om hun boeken voor hun literatuurlijst te beluisteren.

In de eerste fase zijn er ongeveer 200 titels beschikbaar, nieuw en klassiek, fictie en non-fictie. Van ‘Oorlogsverslaggeving van levensbelang’ door Arnold Karskens, ‘Het zijn net mensen’ door Joris Luyendijk, colleges van Maarten van Rossem, Lieve Joris en Bas Haring tot ‘Dik Trom’ van C. Joh. Kieviet, ‘De drie Musketiers’ van Alexandre Dumas, ‘20.000 mijlen onder zee’ van Jules Verne en ‘De boeken der kleine zielen’ van Louis Couperus.De eerste uitbreiding komt na de zomer door toevoeging van ongeveer 500 rechtendragende luisterboeken. Deze titels zijn alleen voor bibliotheekleden te beluisteren, voor de gebruikelijke periode van drie weken. Rechtenvrije luisterboeken en colleges blijven gratis en zonder beperkingen voor iedereen beschikbaar.

De LuisterBieb app zal aan de Nationale Bibliotheekcatalogus (NBC+) worden gekoppeld. De NBC+ ontsluit de gehele collectie (boeken, tijdschriften, e-books, games, cd’s, dvd’s, etc.) van de openbare bibliotheken en Koninklijke Bibliotheek.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?