Medemblik Actueel.

Regionieuws

Zomerschool binnenkort van start

West-Friesland – Vmbo-leerlingen die naar het mbo willen maar een achterstand hebben in taal of rekenen kunnen begin juni naar de Zomerschool. Het Horizon College biedt leerlingen die het centraal examen voortgezet onderwijs hebben afgerond de mogelijkheid om achterstanden in taal of rekenen weg te werken. Op de locaties Alkmaar en Hoorn van het Horizon College krijgen zij les van docenten die hierin gespecialiseerd zijn. Van 3 juni tot en met 28 juni krijgen de leerlingen vier dagen per week twee uur per dag les. Belangstellenden kunnen zich via hun schooldecaan aanmelden.

Achterstand in taal of rekenen is een risicofactor voor voortijdig schooluitval. Er zijn leerlingen die zijn geslaagd voor het vmbo, maar toch wat deze basisvaardigheden betreft alle zeilen bij moeten zetten om een vervolgopleiding te kunnen starten. Het Horizon College biedt daarom met de samenwerkende scholen in Noord-Kennemerland en West-Friesland voor de tweede keer de Zomerschool aan zodat vmbo-leerlingen goed voorbereid door kunnen stromen richting het mbo.

Gratis
Vooraf krijgen de leerlingen een toets zodat de zwakke plekken worden ontdekt. Vervolgens werkt iedere leerling gericht aan zijn of haar achterstand. Aan het einde van de Zomerschool wordt er opnieuw getoetst. Als de test positief is, ontvangt de leerling een bewijs van het behaalde niveau. Deelname aan de Zomerschool is gratis. Er wordt wel een borg van 50 euro berekend, deze wordt teruggestort zodra het bewijs van deelname is uitgereikt.

Reageren via facebook