Weerbericht zondag 28 april – Zonnig en fris

Medemblik – De dag begint koud met in de vroege uurtjes vorst (aan de grond). Overdag loopt de temperatuur op naar 10-14 graden. Er is daarbij een mix van zon en wolken en in Limburg is kans op een spat regen. Morgen staat meer regen op het programma, maar op Koninginnedag blijft het droog en is het zonnig.

Na een frisse nacht met aan de grond plaatselijk zelfs matige vorst, warmt de zon de lucht vandaag behoorlijk op.

zonnig & fris
zonnig & fris

Het wordt vanmiddag 10 graden vlak aan zee tot 14 graden in het binnenland. In de kustprovincies schijnt de zon de hele dag vrijwel ongehinderd, in het binnenland zijn er ook enige wolkenvelden. In Limburg kan vanmiddag lokaal een klein beetje regen vallen, maar veel zal het niet voorstellen. Vanochtend is er nauwelijks wind. Vanmiddag steekt een zwakke tot matige zuidwestenwind op.

Vanavond zijn er nog brede opklaringen. Aan het einde van de avond neemt de bewolking vanuit het westen toe en trekt de wind wat aan. Vannacht gaat het vanuit het westen regenen. De minimumtemperatuur varieert van 6 graden in het westen tot 3 graden in het oosten en vooral in het oosten is in de vroege nacht nog kans op vorst aan de grond.

Morgen start bewolkt en regenachtig. In de middag trekt de regen naar het oosten weg. Vanuit het westen breekt geleidelijk de zon door. Het wordt circa 11 graden bij een matige, aan zee vrij krachtige, westenwind. In de avond en Koninginnenach(t) zijn er opklaringen en de temperatuur zakt uiteindelijk naar een graad of 3.

Koninginnedag verloopt droog en vrij zonnig. Er waait een matige wind uit het westen of noordwesten en het is fris voor de tijd van het jaar met een maximumtemperatuur rond 12 graden. De zon zal voor het gevoel echter veel goed maken.

Ook woensdag 1 mei wordt een droge dag met regelmatig zon. De wind draait via noordoost naar oost en met 12 graden op de Wadden tot 16 in het binnenland wordt het wat warmer dan de dagen ervoor.

De dagen daarna is er kans op een bui, maar zonnig weer blijft de hoofdmoot. De kans is groot dat de temperatuur nog wat meer winst boekt en overdag rond 20 graden komt te liggen.

vooruitzichten

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.