Medemblik Actueel.

Bedrijven

Productieburo Zorro grote winnaar MKB klein prijs

MKB Klein prijs
MKB Klein prijs

Medemblik|Haarlem – In het Haarlemse theater Philharmonie streden woensdag 24 april dertig finalisten om de titel ‘Beste Onderneming van Noord-Holland 2012/2013’. Aan het eind van de spannende verkiezingsavond konden vier bedrijven zich winnaar noemen: Waterdrinker uit Aalsmeer (categorie MKB Groot), JASA Packaging Systems BV uit Alkmaar (MKB Midden) en Productieburo Zorro uit Wognum (MKB Klein). De Publieksprijs ging naar Vomar Voordeelmarkt uit Alkmaar.

In de eindfinale liet Waterdrinker zowel Triple IT uit Alkmaar als Lucas Bols uit Amsterdam achter zich. JASA Packaging Systems won van Jan Doets America Tours uit Heerhugowaard en CRUX Engineering uit Amsterdam. Productieburo Zorro versloeg de eindfinalisten Van Haaster Vijfhuizen en Indian Summerfestival.

Juryrapport
Volgens de jury is Waterdrinker een innovatief en financieel gezond bedrijf met focus op samenwerking in de keten tussen klanten, kwekers en veredelaars. Het bedrijf heeft plannen om een Experience Center in Aalsmeer te starten om de Nederlandse sierteelt te promoten. Waterdrinker onderneemt met oog voor mens, milieu en samenleving. Veel lof had de jury verder voor JASA Packaging die na een moeilijke periode in 2009 het roer volledig omgooide, nieuwe producten ontwikkelde en daarmee nieuwe markten wist aan te boren. Productieburo Zorro werd geroemd vanwege het puur Noord-Hollandse DNA. Het bedrijf verbindt alle sectoren en kan snel, accuraat en kwalitatief goed handelen, organiseren en leveren. Daarmee is het een onderneemster die met recht een ambassadrice van Noord-Holland mag worden genoemd.

Winnaar van de Publieksprijs, Vomar Voordeelmarkt, vergaarde ruim 15% van de publieksstemmen. Op de dertig finalisten waren in totaal ruim 8.000 stemmen uitgebracht via het online stemformulier.

Dertig finalisten
De dertig finalisten, tien per categorie, wisten zich al eerder te onderscheiden van de overige ondernemingen uit de regio op basis van onder meer personeelsbeleid, innovatie, creativiteit en financieel beleid. Na de vertoning van korte bedrijfsfilms liet presentator Jort Kelder per categorie weten welke drie deelnemers doorgingen naar de eindronde. Tijdens de interviews probeerden de eindfinalisten de jury en het publiek te overtuigen van hun ondernemerskracht, waarna de vakkundige jury zich terugtrok voor overleg. In de tussentijd genoten de ruim 900 aanwezigen onder meer van een optreden van zangeres Sandra van Nieuwland.

Erkenning van ondernemerschap
De titel ‘Beste Onderneming van Noord-Holland 2012/2013’ is dé erkenning voor ondernemerschap in de provincie en omvat tevens een prijzenpakket ter waarde van € 5.000. De Ondernemingsverkiezing Noord-Holland vond dit jaar voor de zevende keer plaats. Het is een belangrijk en breed gedragen initiatief om waardering voor ondernemingen in de provincie uit te spreken. Ondernemers zijn immers de drijvende kracht van de economie in Noord-Holland. Verdere informatie over de verkiezing is te vinden op: www.ovnh.nl.

Partners van de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland zijn: ABN AMRO, provincie Noord-Holland, de Kamers van Koophandel, Randstad, MKB Noord-Holland, Delta Lloyd, HDC Media, Graydon, RSM Niehe Lancée Kooij en Media Support Alkmaar.

Productiebureau Zorro is in Medemblik oa bekent van Medemblik Nautiek maar ook van het evenement rondom de Opperdoezer Ronde.

Reageren via facebook