Medemblik Actueel.

Bijeenkomsten

Lezing Samen Solo door Pro3 ocean challenge

Medemblik – Een fascinerende lezing SAMEN SOLO door PRO3 ocean challenge, bestaande uit Ysbrand Endt en Christa ten Brinke, op:

  • Datum: vrijdag 3 mei 2013
  • Tijdstip: 20.00 uur
  • Locatie: St.Pieter
  • Ridderstraat 9
  • 1671 CS Medemblik (er is voldoende parkeerruimte aanwezig)
  • Entree: € 10,00 pp
Lezing Samen Solo
Lezing Samen Solo

U kunt zich aanmelden via: info@meelmolendeherder.nl U wordt ontvangen met een kopje koffie of thee. Er zal een korte inleiding gehouden worden door het bestuur van de meelmolen “De Herder”. Daarna zal het zeilteam PRO3 ocean challenge u meenemen naar de wondere wereld van hun oceaanreizen.

Na afloop is er gelegenheid om persoonlijk kennis te maken met het zeilteam en de mensen van de molen onder het genot van een drankje.
Om het cultureel erfgoed de meelmolen ‘De Herder’ in zijn volle glorie te behouden hopen wij u ook te mogen begroeten als nieuwe donateur van de molen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer Piet Goverse: 06-53315337.

Namens het bestuur van de meelmolen “De Herder”

Programma:

  • 20.00 uur – 20.30 uur Ontvangst met koffie of thee
  • 20:30 uur – 20:45 uur Introductie door het bestuur de Molen De Herder
  • 20:45 uur – ±22:00 uur Lezing SAMEN SOLO – Ysbrand Endt & Christa ten Brinke
  • Vanaf 22:00 uur Bar geopend

Lezing: SAMEN SOLO in de Transat650 – Ysbrand Endt en Christa ten Brinke

PRO3 ocean challenge
PRO3 ocean challenge

Het Samen Solo duo Christa ten Brinke en Ysbrand Endt ging samen op 25 september 2011 het avontuur van de solo zeilrace Transat650 aan. De verboden race in een bootje van 6,5 meter, de meest eenzame zeiltocht die vertrekt vanuit La Rochelle (FRA) en via een stop in Madeira (SPA) eindigt in Salvador de Bahia (Brazilië). Naast het feit dat het Samen Solo duo het eerste echtpaar ooit in deze race was, is Christa ten Brinke ook de eerste Nederlandse vrouw die deelneemt aan de Transat650. Beide in de onwetendheid dat dit één van de zwaarste Transats aller tijden zou worden!

Wat doet de Transat met je, meer dan 21 dagen moederziel alleen op de oceaan, zonder aanspraak, dag en nacht, wetend dat ook je levenspartner onder dezelfde sterrenhemel ronddobbert maar ook in dezelfde storm zit? Samen maar toch alleen op weg om als één van de eersten maar bovenal heelhuids in Brazilië aan te komen. Hoe ga je los van elkaar de strijd met de elementen, maar vooral met jezelf aan? De eenzaamheid, de onzekerheid, het verdriet, de angst, materiaalpech, verwondingen en de euforie; een mooi verhaal met vele gezichten.

[vimeo id=”40512291″ width=”100%” height=”480″]

Reageren via facebook