Medemblik Actueel.

Theater

Buurman & Buurman in het Park Schouwburg

Een spetterende slapstickmusical met liedjes van Ivo de Wijs
Buurman & Buurman
Buurman & Buurman

Hoorn – Buurman & Buurman werd door lezers van de VPRO-gids uitgeroepen tot het favoriete Villa Achterwerk-programma aller tijden. Ook hun theaterdebuut bleek ongekend populair, dat was helemaal uitverkocht! Gelukkig zijn ze terug met een nieuw programma.

Als de Buurmannen door hun mooie bank zakken is er niets aan de hand. Met een hamer, zaag, stukje touw en wat lijm is de bank zo gerepareerd. Als ze besluiten om een bijpassende tafel te maken, zijn ze niet meer te houden. Voor ze het weten, beginnen ze hun eigen meubelfabriek. Als dat maar goed gaat. A je to! www.buurmandemusical.nl
De Nederlandse cabaretier Jelle Kuiper verwierf in 2010 de rechten van Buurman en Buurman en schreef de allereerste theaterversie van deze twee stuntels. Samen met regisseur Bruun Kuijt (bekend van de op de boeken van Francine Oomen’s geïnspireerde musical Hoe overleef ik mijn eerste zoen? en de bekroonde nijntje musicals) en tekstschrijver Ivo de Wijs (die teksten schrijft voor tal van artiesten zoals Paul de Leeuw, Youp van ’t Hek, Lenette van Dongen en producties als Samson en Gert, Kinderen voor Kinderen en Pipi Langkous) creëerde hij “Buurman en Buurman” voor de Nederlandse theaters.

Hieronder enkele recensies van Buurman & Buurman beginnen voor zichzelf!

  • “De zoete liedjes, tussen de mime-achtige scènes door, maken de grote klussende
  • mannen extra kwetsbaar, en geeft de voorstelling een verstild poëtisch randje.” Trouw
  • “Hilariteit om een rode en een gele trui.” Theaterkrant
  • “De acteurs houden hun eigen mimiek en motoriek en dat maakt hun spel geloofwaardig.” Theaterkrant
  • “Buurman en Buurman beginnen voor zichzelf is eenvoudig, gemoedelijk, met alledaagse grapjes, avonturen en een beetje toverkracht. Precies zoals het moet zijn.” Theaterkrant
Wilt u meer weten over deze voorstelling? Klik dan hier voor het premiereverslag.Idee & tekst: Jelle Kuiper ~ regie: Bruun Kuijt ~ muziek: Erik de Reus ~ liedteksten: Ivo de Wijs
  • Waar: Parkschouwburg
  • Hoelaat: 14:00 en 16:00 uur
  • Zaal: Hamlet zaal
  • Genre: Jeugd en familie
  • Kaarten: € 15,-
[youtube id=”QY4e0CXliug” width=”100%” height=”480″]

Reageren via facebook