Medemblik Actueel.

Evenementen

Bekijk broedende lepelaars aan het IJsselmeer tijdens de Nationale Vogelweek 2013

Nationale Vogelweek
Nationale Vogelweek

Medemblik – Van 4 t/m 12 mei 2013 barst de Nationale Vogelweek los. Door het hele land zijn er gratis vogelexcursies en activiteiten.Vogelbescherming Nederland en Sovon Vogelonderzoek Nederland organiseren de Vogelweek om zoveel mogelijk Nederlanders te stimuleren er op uit te trekken en samen met kenners vogels te ontdekken.

Ontdek de vogelrijkdom van Nederland

Tijdens de Nationale Vogelweek worden in elke provincie vogelexcursies, wandelingen, workshops en andere vogelactiviteiten georganiseerd. Onder leiding van enthousiaste en deskundige gidsen kan iedereen ontdekken hoe ongelofelijk rijk ons land is aan vogels en hoe leuk het is om vogels te kijken. Veel deelnemers zullen vogels ontdekken die ze nooit eerder hebben gezien of nog nooit van zo dichtbij. Iedereen kan aan deze activiteiten meedoen en vrijwel alle activiteiten zijn gratis.

Doe mee!

Bijna alle excursies zijn gratis en worden georganiseerd door plaatselijke Vogelwerkgroepen en enthousiaste vrijwilligers, die graag hun kennis met je delen. De Vogelweek wordt georganiseerd door Vogelbescherming Nederland en SOVON Vogelonderzoek Nederland in samenwerking met vogelwerkgroepen.

Onder Medemblik bij het plaatsje Onderdijk wandelen met zicht over het Vooroever-gebied van Staatsbosbeheer aan het IJsselmeer. Daar broeden o.a. de lepelaar en aalscholver en vele andere soorten zijn er te zien. Tijdens de wandeling met gids krijgt u uitleg.

DETAILS

  • Activiteit: WandelexcursieOnderwerp: Vogels kijken bij natuurgebied Vooroever in Onderdijk aan de rand van het IJsselmeerGeschikt voor: Beginnende vogelkijker
  • Organisator: KNNV afdeling Hoorn/ West-Friesland
  • Plaats: Onderdijk
  • Startpunt: Parkeren langs de Nes.Bij speeltuin Neshof via de brug de dijk oplopen waar u opgevangen wordt.
  • Duur: Langer dan 3 uur
  • Bijzonderheden: Minder geschikt voor minder validen i.v.m. de dijkopgang.Excursieleider, telescoop zijn aanwezig.
  • Wanneer: Van zaterdag 4 mei t/m zondag 12 mei 2013

Aanmelden via : De website van de Nationale Vogelweek 2013

Reageren via facebook