12.8 C
Medemblik
10 juli 2020 23:31
Medemblik Actueel.

De VVD werkt aan een veiligere gemeente

Medemblik – Nu de waarschuwingsborden zijn geplaatst is het dan eindelijk zover: de gemeente is officieel gestart met cameratoezicht. Meer veiligheid was een van de speerpunten van de VVD bij de gemeenteraadsverkiezingen, wij zijn daarom ook blij dat het is gelukt.

Cameratoezicht in Nieuwstraat Medemblik
Cameratoezicht in Nieuwstraat Medemblik

Vooralsnog alleen in de binnenstad van Medemblik, maar wat ons betreft straks op diverse plekken in de gemeente. Nieuwe wetgeving gaat dat misschien mogelijk maken. Met veel moeite is vorig jaar voorkomen dat € 140.000,- zou worden bezuinigd op veiligheid. Daarom konden de BOA-toezichthouders blijven en het cameratoezicht gerealiseerd worden.

Cameratoezicht helpt bij opsporing van personen voor vandalisme, diefstal of geweldpleging. Helaas is dit aan de orde van de dag. Onlangs spraken wij nog een ontstelde inwoner wiens fiets in een kwartiertje tijd van de Nieuwstraat verdwenen was, op klaarlichte dag ingeladen in een bestelauto. Hadden we toen alvast maar cameratoezicht gehad. Nu bepaalt Justitie nog in welk gebied camera’s zijn toegestaan, maar hun starre en strenge eisen werken beperkend.

Zo heeft de VVD vorig jaar tevergeefs geprobeerd toezicht mogelijk te maken bij het busstation in Abbekerk. Justitie wilde niet meewerken. Maar er is nu wetgeving in de maak om ook ‘mobiele’ camera’s flexibel in te kunnen zetten. Bijvoorbeeld bij evenementen of plekken waar tijdelijk toezicht nodig is. Dat zou tijd worden! Veiligheid staat immers aan de basis van alles.

VVD-raadsleden Jan de Vries, Andrea van Langen, Mark Raat en Önder Sahin bij het waarschuwingsbord aan de Nieuwstraat.
VVD-raadsleden Jan de Vries, Andrea van Langen, Mark Raat en Önder Sahin bij het waarschuwingsbord aan de Nieuwstraat.

VVD-raadsleden Jan de Vries, Andrea van Langen, Mark Raat en Önder Sahin bij het waarschuwingsbord aan de Nieuwstraat.

Wilt u met de VVD meewerken aan een veilige gemeente? Kom eens langs op onze fractievergadering, de data vindt u op medemblik.vvd.nl

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?