Reddingbootdag Medemblik/Andijk

Medemblik – Op zaterdag 27 april organiseert de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) haar landelijke open dag. Dé dag om actief kennis te maken met het werk, de professionele vrijwilligers en het materieel van de KNRM.

Reddingbootdag
Reddingbootdag

Voor de stations Andijk en Medemblik van KNRM Medemblik wordt het een bijzondere reddingbootdag. Niet alleen is het de eerste keer dat beide stations als volwaardige stations van de KNRM aan reddingbootdag meedoen, beide stations maken sinds kort ook gebruik van een nieuwe reddingboot van de Nikolaasklasse die deze dag voor iedereen te bewonderen is.

Zowel in Andijk als in Medemblik is daarnaast de hele dag van alles te zien en te doen, zo zal bijvoorbeeld bij beide stations een demonstratie worden gegeven door de nieuwste NH90 helikopter* van de luchtmacht en uiteraard kan er meegevaren worden met de reddingboten.

Alle donateurs van Rescue Medemblik en Reddingsbrigade ’t Span hebben afgelopen week een brief van de KNRM ontvangen waarin wordt gevraagd donateur te worden van de KNRM. Voor reddingbootdag 2013 geldt deze brief tevens als alternatief voor de boardingpas, waarmee mensen mee kunnen varen met de reddingboot!

Richttijden voor de spectaculaire helikopter demonstraties in Andijk, Medemblik en de andere reddingstations van de KNRM.

Het programma duurt van 10.00 uur – 16.00 uur, en ziet er als volgt uit:

Medemblik

 • Demo nieuwste NH90 helikopter van de luchtmacht
 • Fly-by kustwachtvliegtuig
 • Brandweer
 • Ambulance
 • Aquabubbles gesponsord door: AquaBubble & Hoeve Landzicht
 • Tekenwedstrijd
 • à la minute gerookte Vis Via Vrienden
 • Sweets & treats van Bakkerij Raat
 • Schminken
 • en nog veel meer!

Boothuis Medemblik
Oosterhaven 7, 1671 AA Medemblik

Andijk

 • Demo nieuwste NH90 helikopter van de luchtmacht
 • Fly-by kustwachtvliegtuig
 • Brandweer
 • Ambulance
 • De lekkerste paling van DE LEKKERSTE PALLING
 • Springkussen
 • Schminken
 • en meer…

Boothuis Joop de Jonge
Nieuwe haven 8, 1619 JW Andijk

Bij de KNRM draait alles om vrijwilligerswerk.  Het reddingswerk kan niet bestaan zonder de 1.100 vrijwilligers. Met hart en ziel zijn velen al jaren verbonden aan hun reddingstation. 365 dagen per jaar staan ze klaar. Niet elke dag voor een redding, maar wel 24 uur per dag beschikbaar. Voor échte reddingen en dankbare hulpverleningen.

De vrijwilligers kunnen hun werk doen door de vrijwillige bijdragen van mensen die de KNRM een warm hart toedragen. En voor die mensen is Reddingbootdag. Want deze Redders aan de wal, zoals de KNRM haar donateurs noemt, steunen de redders niet alleen met een vaste vrijwillige bijdrage, maar daarnaast vormen zij een morele achterban voor de redders.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.