Koninklijke onderscheiding voor P.M. (Nellie) Wenners – Stavenuiter

Wervershoof – Mevrouw P.M. (Nellie) Wenners – Stavenuiter (86) is woensdag 24 april koninklijk onderscheiden. Burgemeester Frank Streng kwam het lintje opspelden bij haar thuis in Verzorgingstehuis Sint Jozef in Wervershoof vanwege haar grote inzet voor de gemeenschap.

Koninklijke onderscheiding
Koninklijke onderscheiding

Van 1982 tot 2006 hield mevrouw Wenners-Stavenuiter zich bezig met inzamelen, sorteren, reinigen van alle mogelijke goederen voornamelijk uit West-Friesland ten behoeve van Polen. Ook zorgde zij voor het transport van alle goederen naar Polen. Meerdere keren heeft zij, samen met haar man, de goederen persoonlijk afgeleverd. Twee keer ging zij – op uitnodiging – op audiëntie bij Lech Walesa.

Mevrouw Wenners-Stavenuiter is jarenlang lid van het dameskoor voor de Parochiekerk Gerardus Majella en is soliste. Ook gaf ze jarenlang leiding aan het jeugdkoor. Vanaf 2006 is zij actief als vrijwilliger in het verzorgingshuis St. Jozef. Zij helpt mee bij activiteiten, zoals wandelen in de gemeenschappelijke tuin en bingo. Mevrouw Wenners is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.