Informatiebijeenkomst over autisme bij volwassenen

West-Friesland – Op maandag 13 mei a.s. organiseert GGZ Noord-Holland-Noord in Zuid-Scharwoude een informatiebijeenkomst met als thema: Autisme bij volwassenen. Deze bijeenkomst is bedoeld voor familieleden, mantelzorgers, patiënten en overige geïnteresseerden.

Informatiebijeenkomst
Informatiebijeenkomst

Autisme komt meer voor dan menigeen denkt. De laatste jaren is er steeds meer bekend geworden over autisme bij volwassenen. Als mensen meer weten en begrijpen over wat autisme is, dan helpt dat de mensen met een autistische stoornis en de mensen in hun omgeving.

Wat is een autismespectrumstoornis?
Een autismespectrumstoornis (ASS) is een aangeboren hersenstoornis. Mensen die lijden aan zo’n stoornis hebben moeite met de verwerking van (sociale) informatie en prikkels. Informatie die via de zintuigen binnenkomt (zien, ruiken, voelen, horen, proeven), wordt bij mensen met ASS anders verwerkt. Zij hebben moeite om de details die zij waarnemen, te verwerken tot een samenhangend geheel. Problemen die kunnen voorkomen bij ASS hebben betrekking op verschillende levensgebieden: wonen, onderwijs, werk, vrijetijdsbesteding, sociale contacten en (intieme) relaties. Communicatie speelt daarbij een zeer belangrijke rol.

Tijdens de bijeenkomst krijgt u informatie over verschillende vormen van autisme, behandel- en begeleidingsmogelijkheden en adviezen voor mensen in de omgeving. U bent van harte welkom!

Praktische informatie
De informatiebijeenkomst wordt georganiseerd door GGZ Noord-Holland-Noord, onderdeel preventie. De inleiding wordt gehouden door mevr. M. Bellinga, zij is verpleegkundig specialist en heeft ruime ervaring in het werken met mensen met autisme. Ook zal een ervaringsdeskundige vertellen hoe het is om te leven met autisme en wat hem geholpen heeft. De informatiebijeenkomst vindt plaats op:

Maandag 13 mei
Van 19.00 tot 21.00 uur
Locatie: Bibliotheek Langedijk, Bosgroet 4 in Zuid-Scharwoude. (op de bovenetage)

Toegang €3,-.
Reserveren gewenst, per telefoon: 0226-313304 of via de website: www.bibliotheeklangedijk.nl
(Gereserveerde kaarten kunnen tot een half uur voor aanvang van de avond worden opgehaald.)
Meer informatie
Het centrum autisme bij GGZ NHN, is gespecialiseerd in het behandelen en begeleiden van mensen met een diagnose autisme of een vermoeden daarvan en een normale tot hoge begaafdheid.

Op www.autismenhn.nl is informatie samengevoegd van 25 samenwerkende organisaties voor autismezorg in de regio Noord-Holland-Noord. Deze informatie is bedoeld voor mensen met autisme, ouders, mantelzorgers en betrokkenen om de eerste vragen over autisme te beantwoorden.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.