6 C
Medemblik
27 november 2020 06:21
Medemblik Actueel.

Vier tieners gepakt voor serie branden Enkhuizen

West-Friesland – Vier tieners zijn maandagochtend opgepakt voor negen branden die vorig jaar in Enkhuizen plaatsvonden. Vooralsnog zijn er geen aanwijzingen dat de vier ook betrokken zijn bij de brandstichting begin deze maand in een moskee in de Noord-Hollandse plaats, meldt de politie.

Onderzoek leidde de politie naar de vier jongens van 14 tot en met 18 jaar. Bij welke branden de tieners wel betrokken zouden zijn, is niet bekendgemaakt.

De brand in de moskee zorgde begin deze maand voor ophef. Burgemeester van Enkhuizen Jan Baas gaf echter aan dat de brand niet was gericht op de moskee. De daders zouden het juist gemunt op het pand zelf. “De afgelopen jaren wordt Enkhuizen vaker getroffen door brandstichting. De daders hebben het vooral voorzien op leegstaande panden. Het gaat ze om de vlammen”, zei Baas.

Reageren via facebook