Online afspraak maken bij het Westfriesgasthuis poli’s met DigiD

Hoorn – Begin mei verandert de manier waarop patiënten online een poliafspraak kunnen maken. Tot nu toe hebben patiënten die via internet een afspraak bij een poli willen maken, hun patiëntnummer nodig. Vanaf begin mei 2013 is dat niet meer nodig en kan iedereen daarvoor DigiD gebruiken. Bovendien kan een gemaakte afspraak, zelfs als dat telefonisch is gebeurd, via DigiD online worden gewijzigd.

Alles met één inlogcode
De meeste mensen gebruiken DigiD al. Bijvoorbeeld voor de belastingaangifte, het aanvragen van studiefinanciering, zorgtoeslag of kinderbijslag. Steeds meer bedrijven en organisaties gebruiken DigiD. Ook op het gebied van zorg. Straks kunt u met één inlogcode ook de digitale zorgdiensten bij het Westfriesgasthuis regelen.

Wat moet u doen?
Zo’n 9 miljoen Nederlanders beschikken al over DigiD. Degenen die nog geen DigiD hebben, of hun gegevens kwijt zijn, kunnen nu alvast een nieuwe DigiD aanvragen. Ook zij kunnen dan vanaf begin mei snel en gemakkelijk online een afspraak maken of wijzigen bij een poli van het Westfriesgasthuis.

Reageren via facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.