20.7 C
Medemblik
13 juli 2020 20:08
Medemblik Actueel.

Kasteel Radboud stempelpost Ronde van Noord-Holland

Medemblik – Zaterdag 20 april vindt de 41e Ronde van Noord-Holland plaats. Kasteel Radboud zal dit jaar voor het eerst fungeren als stempelpost van deze toertocht. Ongeveer 3000 fietsers van de langste afstand van 160 kilometer komen niet alleen een stempel halen, maar kunnen ook even op adem komen. Kasteel Radboud is namelijk een uitgebreide verzorgingspost met toiletten, ravitaillering (eten/drinken), fietsenstalling, catering, terras en amusement.

stempelpost
stempelpost

De Stichting Kasteel Radboud heeft begin 2013 contact gezocht met organisator Le Champion en het kasteelterrein aangeboden als stempelpost voor de Ronde van Noord-Holland en het enthousiasme was direct wederzijds. Horecapartner Radboud Events zorgt voor de catering op de verzorgingspost, waardoor het de fietsers aan weinig zal ontbreken. Nu maar hopen dat de weergoden ook meewerken.

Drie startlocaties, vier routes

De Ronde van Noord-Holland gaat van start op drie verschillende locaties. In Alkmaar en Oostzaan kunnen de deelnemers kiezen voor de 40, 60, 110 of 160 km. In Hoorn kan gekozen worden voor 60, 110 of 160 km. Totaal gaan er zo’n 7500 fietsers van start, waarvan er zo’n 3000 voor de langste afstand kiezen, de enige afstand die langs Medemblik loopt.

De eerste fietsers worden aanstaande zaterdag om 8.00 uur verwacht, terwijl de laatste fietsers rond 15.30 uur een stempel komen halen. Het kasteelterrein is de hele dag vrij toegankelijk, ook voor bezoekers. Kasteel Radboud zelf is echter gesloten. Alle deelnemers krijgen een kortingskaartje van 20%. Zo kunnen ze in de toekomst het kasteel ook van binnen komen bekijken. Inschrijven voor de Ronde van Noord-Holland kan alleen nog op zaterdag 20 april zelf, bij de startlocaties.

Klassieker van West-Nederland

De fietsklassieker van de Vereniging Le Champion is inmiddels één van de grootste vrije toertochten van West-Nederland en leidt langs fraaie landschappen en enkele schilderachtige dorpjes van de provincie Noord-Holland. Kasteel Radboud is trots dat het een prominente rol mag spelen in deze klassieke toertocht.

Kasteel Radboud als decor

De Stichting Kasteel Radboud wil het kasteel (inclusief binnenplaats en slotgracht) in de toekomst vaker laten fungeren als decor van evenementen. Op die manier kunnen nog meer mensen genieten van de ligging en uitstraling van het enige kasteel van West-Friesland. Daarnaast komen bezoekers op een andere manier met Kasteel Radboud in aanraking. De Ronde van Noord-Holland past perfect bij deze ambitie.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Ronde van Noord-Holland, zie www.rondevannoordholland.nl.

Reageren via facebook

Uw banner hier?



Uw banner hier?