Medemblik Actueel.

Bijeenkomsten

Medemblik stimuleert zelfstandig reizen leerlingen speciaal onderwijs

Medemblik – Op dinsdag 23 april 2013 organiseert de gemeente Medemblik een voorlichtingsavond voor ouders en scholen over leerlingenvervoer en zelfstandig reizen.

BuurtbusConnexxion7351
Speciaal vervoer

Er wordt uitleg gegeven over de verschillende mogelijkheden om naar school te reizen. Aanleiding is dat Medemblik de vervoersmogelijkheden van leerlingen die zijn aangewezen op speciaal (basis/voorgezet) onderwijs voor het schooljaar 2013-2014 op maat wil beoordelen. Het motto daarbij is ‘openbaar vervoer (fiets) als het kan, taxivervoer als het moet’. Daarom kijkt zij bij een aanvraag om een vervoersvoorziening welke manier van vervoer voor de leerling het meest passend is. U bent van harte uitgenodigd om deze avond bij te wonen.

 

Het vervoer met taxibusjes is relatief duur terwijl ook andere vormen van vervoer naar school mogelijk zijn en door de gemeente worden vergoed. Met het stimuleren van zelfredzaamheid wil de gemeente bereiken dat kinderen mobieler en zelfstandiger worden. Ze leren hoe ze zich in het verkeer of in het openbaar vervoer moeten bewegen en krijgen meer zelfvertrouwen.

Het programma voor de avond

  • Inloop vanaf 19.15 uur
  • Inleiding door wethouder Zwagerman
  • Wat is de regeling leerlingenvervoer?
  • Beleid leerlingenvervoer gemeente Medemblik
  • Praktijkvoorbeelden zelfstandig reizen
  • Vragen?

Reageren via facebook