Delta Lloyd Regatta 2013

Medemblik – Van 21 tot en met 25 mei vindt in Medemblik de Delta Lloyd Regatta plaats. In de Oosterhaven zijn de hele week zeilclinics met optimisten voor de jeugd. Het grote zeilevenement wordt in stijl afgesloten.

Delta Lloyd Regatta 2013
Delta Lloyd Regatta 2013

De 29 editie van de Delta Lloyd Regatta, heeft een andere opzet. Vanaf dit jaar maakt het zeilevenement deel uit van de EUROSAF Champions Sailing Cup. Die bestaat uit een nieuwe serie regatta’s waarin de krachten van vijf grote Europese zeilevenementen zijn gebundeld. Met het nieuwe format zullen er kortere maar meerdere races per dag plaatsvinden. Een kwalificatie serie, een finale serie met daarop volgend een finale race met zes boten in plaats van tien, dit meld de Telegraaf vandaag op de website.

Knallen
Medemblik is een internationaal watersportcentrum en is jaarlijks de thuishaven voor veel grote zeilevenementen, waaronder de Regatta. Naast de spannende wedstrijden is er genoeg te doen in dit West-Friese plaatsje. Het evenement wordt zaterdag 25 mei afgesloten met een grote open instuif met zeilen, kanoën, een klimwand, een stormbaan, een waterbrug, en aquabubbles. Daarnaast zijn er diverse zang- en dansoptredens, waaronder een optreden van Kim de Boer, bekend van The Voice of Holland.

Van start
De inschrijvingen voor het zeilevenement zijn inmiddels geopend en er zijn verschillende Olympische en Paralympische gouden medaille winnaars die aan de start zullen verschijnen.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.