14.9 C
Medemblik
3 augustus 2020 10:38
Medemblik Actueel.

Week van de Teek

West-Frieslandvan 15 t/m 21 april is het de ‘Week van de Teek’. Het tekenseizoen gaat weer van start, en daarmee stijgt ook de kans dat u gebeten wordt door een teek.

Van een tekenbeet kunt u ziek worden. Controleer uzelf en anderen daarom op tekenbeten nadat u ‘in het groen’ bent geweest. Bent u gebeten door een teek, dan is het belangrijk dat u hem snel weghaalt. Dat kunt u eenvoudig en snel zelf doen.

Meer informatie is te vinden in de folder over tekenbeten.

Week van de Teek
Week van de Teek

Teken komen op veel plaatsen in Nederland voor. Ze leven in hoog gras en struikgewas en lijken op kleine platte spinnetjes. Sommige teken zijn besmet met de Lyme-bacterie die de ziekte van Lyme kan veroorzaken. Als een teek lang op de huid zit, bestaat de kans dat hij deze bacterie overbrengt. De ziekte is meestal goed te behandelen met antibiotica. Zonder behandeling kan deze ziekte chronische klachten veroorzaken aan hart, zenuwstelsel, gewrichten en huid.

App ‘Tekenbeet’

Met deze app kunt u zien of u zich in een gebied bevindt waar veel teken zijn. Hij bevat ook informatie over het controleren op en verwijderen van teken. U kunt een tekenbeet registreren en een herinneringsmail ontvangen voor het controleren op tekenbeten. De app is gratis te downloaden via iTunes en binnenkort ook via Google Play.

Voor kinderen: ‘Teek Control’

Voor kinderen vanaf 8 jaar is er de online computergame ‘Teek Control‘. Kinderen leren spelenderwijs waar teken zitten, hoe ze eruit zien en wanneer je een tekencontrole moet doen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?