Medemblik Actueel.

Bijeenkomsten

Bijeenkomst voor startende ondernemers

West-Friesland – Op woensdag 24 april 2013 organiseert Startwijzer een gratis informatiebijeenkomst over ondernemerschap. Tijdens deze bijeenkomst wordt er besproken wat er komt kijken bij ondernemerschap, hoe je een ondernemingsplan maakt, waar dit plan voor dient en welke mogelijkheden er zijn voor het verkrijgen van een krediet.

Startwijzer
Startwijzer

Ondernemen is een dynamisch avontuur. Het is vooral een kwestie van durven, discipline en doen. Ondanks de veranderde economische situatie is het starten van een onderneming nog steeds kansrijk. Ook voor mensen met een WAO-, WIA-, WAJONG- en Ziektewetuitkering of voor langdurig werkzoekenden kan ondernemerschap een kans bieden. Je bent flexibel in het indelen van je eigen tijd, je doet iets wat je leuk vindt en waar je goed in bent.

Netwerken

De bijeenkomst biedt naast interessante informatie tevens een goede gelegenheid om andere mensen uit de gemeente Hoorn te ontmoeten die dezelfde stap willen maken. Er leven veel initiatieven bij mensen die overwegen zelfstandig hun brood te verdienen en er blijkt voldoende creativiteit in Noord-Holland.

De eerste stap

Een tip om je goed voor te bereiden op het ondernemerschap is advies vragen bij een microfinanciering ondernemerspunt. Startwijzer is zo’n microfinanciering ondernemerspunt. Zij begeleidt al 12 jaar startende en bestaande ondernemers bij de (door)start van hun onderneming. Dit betekent concreet het inschatten van de kansen van de ondernemer, helpen bij het formuleren van het ondernemingsplan, adviseren over financieringsmogelijkheden en daar waar nodig ook coaching.

Hoe kan Startwijzer je helpen?

Het adviseren van (startende) ondernemers is een dynamische balans van zakelijke aanpak, persoonlijke aandacht en zorg. Startwijzer werkt met ervaren adviseurs die ondernemers bijstaan in hun persoonlijke ontwikkeling. Inmiddels begeleidt Startwijzer voor de gemeente Hoorn al bijna 3 jaar startende en bestaande Hoornse ondernemers bij de (door)start van hun bedrijf. Jaarlijks begeleidt Startwijzer meer dan 300 ondernemers. Startwijzer is in het bezit van het keurmerk Blik op Werk en heeft een klanttevredenheidcijfer van boven de 8.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen gratis naar de informatiebijeenkomst van Startwijzer over Ondernemerschap 24 april aanstaande van 19:30 tot 22:00 uur. Het vindt plaats op de Nieuwe Steen 44 te Hoorn. Aanmeldingen kun je sturen naar info@startwijzer.info. Vermeld bij de aanmelding je NAW gegevens, aangevuld met e-mailadres en telefoonnummer.

Reageren via facebook