Weerbericht zondag 14 april – Warme lentedag

Medemblik – Vandaag beleven we een warme lentedag. Vanochtend is het daarbij nog overwegend bewolkt en met name in het noorden en noordoosten kan tot in de middag wat regen vallen. Vanmiddag breekt vanuit het zuiden de zon door en schiet de temperatuur omhoog. Op veel plaatsen wordt het 20 graden of meer. Genieten!

Vanochtend is het bewolkt met af en toe een beetje regen. Toch is het erg zacht en de temperatuur is al hoger dan de maxima van eerder deze week. Later in de ochtend wordt het in het zuiden droog en kan voorzichtig de zon doorbreken.

Vanmiddag wordt het vanuit het zuiden langzaam wat zonniger. Het noordoosten houdt nog een tijd kans op lichte regen en daar breekt de zon waarschijnlijk pas in de tweede helft van de middag door. Zodra de zon doorbreekt schiet de temperatuur omhoog en op veel plaatsen wordt het 20 tot 22 graden, de eerste officiële warme dag van 2013! In het noorden en noordoosten blijft de temperatuur met 16 tot 20 graden wat achter. De wind is matig en komt uit het zuiden, alleen aan zee waait het wat harder.

Met zonkracht 4 kunnen we snel een kleurtje opdoen, maar let op; onze witte winterhuid verbrand gemakkelijk. Vrijwel alle sport- en recreatieweercijfers scoren hoog! Voor het korte rokje waait het (misschien) iets te hard. Er staat namelijk een matige tot vrij krachtige zuidenwind.

Aan het begin van de avond is het op z’n zonnigst en warmst. De wind neemt iets af en de bbq kan in grote delen van het land wel de kast uit. In de loop van de avond daalt de temperatuur naar 13 graden.

Morgen neemt vanuit het westen de bewolking toe. In de ochtend kan in de westelijke helft een beetje regen vallen. Aan het eind van de ochtend en begin middag verplaatst de lichte neerslag zich meer naar het oosten. In het westen kan in de middag de zon juist vaker doorbreken. De middagtemperatuur varieert van een graad of 16 in de Randstad en 18 tot 20 graden in het oosten van het land. De wind komt uit het (zuid)westen en is zwak tot matig van kracht. In de nacht kunnen in het oosten enkele mistbanken ontstaan.

Dinsdag begint de dag zonnig, maar in de middag zijn er wolkenvelden met een kleine kans op een bui. Toch is het best aardig weer met maxima tussen 15 en 20 graden en een matige zuidwestenwind.

Woensdag is de kans op zon in het noordwesten het grootst. In het midden en zuidoosten wat meer bewolking en alleen plaatselijk een bui. Het wordt 13 graden in de Kop van Noord-Holland tot 19 graden in Limburg.

Donderdag nog vrij hoge maxima, maar in de nacht naar vrijdag neemt de kans op neerslag toe en de dagen daarna verlopen minder warm met vrij normale middagtemperaturen.

10 daagse vooruitzichten voor Medemblik

datum Verwachting icon temp. vochtigheid kans op regen
en hoeveelheid
windsnelheid
en richting
Zondag
14 april
Kans op regen icon Chance of Rain 9 – 17 °C 85%
(64-96%)
30% kans op
1.8 mm
26-27 km/h
Zuiden-ZZW
Maandag
15 april
Gedeeltelijk bewolkt icon Partly Cloudy 7 – 13 °C 83%
(74-93%)
geen 18-19 km/h
ZW-ZW
Dinsdag
16 april
Grotendeels bewolkt icon Mostly Cloudy 6 – 14 °C 75%
(60-89%)
geen 34-40 km/h
ZW-ZW
Woensdag
17 april
Grotendeels bewolkt icon Mostly Cloudy 8 – 11 °C 92%
(66-100%)
geen 18-26 km/h
ZW-WZW
Donderdag
18 april
Mist icon Fog 4 – 12 °C 91%
(87-100%)
geen 32-38 km/h
ZW-ZW
Vrijdag
19 april
Gedeeltelijk bewolkt icon Partly Cloudy 4 – 11 °C 76%
(58-100%)
geen 35-40 km/h
WNW-Westen
Zaterdag
20 april
Gedeeltelijk bewolkt icon Partly Cloudy 5 – 9 °C 79%
(63-86%)
geen 11-16 km/h
WNW-WNW
Zondag
21 april
Grotendeels bewolkt icon Mostly Cloudy 6 – 10 °C 78%
(66-86%)
geen 13-14 km/h
ZZO-WZW
Maandag
22 april
Kans op regen icon Chance of Rain 5 – 9 °C 95%
(82-100%)
40% kans op
1.3 mm
5-11 km/h
ONO-Oosten
Dinsdag
23 april
Kans op regen icon Chance of Rain 5 – 8 °C 95%
(91-100%)
20% kans op
1.5 mm
6-8 km/h
NO-Oosten

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.