Prijs koophuis Noord-Holland met 166% gestegen sinds 1995

Noord-Holland – Huizen zijn de afgelopen jaren 2,5 keer zo duur geworden. Maar niet overal steeg de huizenprijs evenveel, blijkt uit cijfers van het CBS. Zo steeg de huizenprijs in Noord-Holland met 166 procent, terwijl de stijging in Limburg met 95 procent relatief laag was. Gemiddeld steeg de prijs met 144 procent.

166% gestegen
166% gestegen

Bouwbedrijven en hypotheekverstrekker hebben de afgelopen jaren flink verdiend over de ruggen van huizenkopers, vindt de Tweede Kamer. Consumenten hadden te weinig kennis en invloed op de hypotheek- en woningmarkt en werd er door bouwers bewust gestuurd op schaarste meld RTLnieuws op de website.

Volgens de commissie heeft de overheid er te weinig aan gedaan om de prijsstijgingen op de woningmarkt te temperen. Maatregelen die werden genomen, zoals het beperken van de renteaftrek van maximaal een huis, werden vooral gedreven door budgettaire motieven.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.