18.1 C
Medemblik
3 augustus 2020 14:37
Medemblik Actueel.

MRSA bij Dialyse Westfriesgasthuis Hoorn

Hoorn – Op 10 april 2013 is bij één patiënt en één medewerker van de afdeling Dialyse een MRSA-bacterie geconstateerd. Patiënten, medewerkers en vrijwilligers van die afdeling worden onderzocht op MRSA. Wat is MRSA?

MRSA bij Dialyse
MRSA bij Dialyse

Ondertussen wordt de afdeling geïsoleerd, maar gaat de zorg gewoon door. Zo gelden voor bezoek beschermende maatregelen: ze krijgen beschermende kleding en moeten de handen extra wassen. Het Westfriesgasthuis doet er alles aan om verdere verspreiding te beperken; alle protocollen worden gevolgd. De opnamestop geldt in elk geval tot en met het weekend van 13 april.
Wilt u meer weten over MRSA? Leest u dan de meestgestelde vragen. Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u die per e-mail aan ons stellen.

Reageren via facebook

Uw banner hier?Uw banner hier?