Gemeenten en Noppes streven naar 65% hergebruik in 2015.

West-Friesland – Maandag 8 april trapten kringloopbedrijf Noppes, het CAW-bestuur en HVC de samenwerking af op de Noppes-vestiging in Zwaag. Samen gaan zij inzetten op meer hergebruik van textiel en herbruikbare goederen uit grof huishoudelijk afval. Dit doen zij door uitgebreider met elkaar te gaan samenwerken in het CAW-gebied (Hoorn, Enkhuizen, Medemblik, Koggenland, Stede Broec, Drechterland en Opmeer). HVC wil door samenwerking met kringloopbedrijven een bijdrage leveren aan de doelstelling die de gemeenten hebben op het gebied van materiaal- en producthergebruik. Gemeenten streven naar 65% hergebruik in 2015.

Werkgelegenheid

Meer samenwerking met Noppes in de regio
Meer samenwerking met Noppes in de regio

Met kringloopbedrijf Noppes gaat HVC voor de gemeenten in het CAW-gebied inzetten op meer hergebruik van textiel en herbruikbare goederen uit grof huishoudelijk afval. Zo gaat Noppes de huis-aan-huisinzameling van textiel verzorgen en zien de inwoners van deze gemeenten de Noppes-kledingzakken dus snel tegemoet. Verder is er de mogelijkheid om op de afvalbrengstations van HVC in het gebied kleding en andere herbruikbare goederen voor Noppes af te geven. Waar mogelijk stellen we zo het moment dat goederen afval worden nog even uit en krijgen ze via Noppes een tweede leven. Andersom levert Noppes goederen die uiteindelijk echt niet meer herbruikbaar zijn aan HVC ter verwerking. Belangrijke overweging voor de CAW-gemeenten en voor HVC is dat door de samenwerking met Noppes werkgelegenheid wordt gecreëerd voor inwoners van het gebied met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Samenwerkingsovereenkomst
Maandag 8 april tekenden de betrokken partijen (CAW-bestuur, Noppes en HVC) de overeenkomst en trapten ze de samenwerking gezamenlijk af met een toost en een rondleiding bij de Noppes-vestiging in Zwaag. Namens het CAW-bestuur tekende voorzitter Ronald Louwman, namens Noppes directeur Willem Staphorsius en namens HVC directeur Grondstoffen Nico Mensing.

Noppes
Noppes Kringloopwinkels beperken de hoeveelheid grof huishoudelijk afval door hergebruik te stimuleren, met balans tussen milieu, mens en maatschappij. In de professioneel opgezette, zonder winstoogmerk werkende kringloopwinkels krijgen minder kansrijken op de arbeidsmarkt de mogelijkheid zich op werkgebied te (her)ontwikkelen. Daarmee is Noppes milieubewust, maatschappelijk betrokken én voordelig voor iedereen.

HVC
HVC is een energie- en afvalnutsbedrijf van 48 aandeelhoudende gemeenten (waar onder de 7 CAW-gemeenten) en 6 waterschappen (uit Noord-Holland, Flevoland, Zuid-Holland en Friesland). HVC richt zich voornamelijk op afvalinzameling en grondstoffenmanagement én op verduurzaming van de energievoorziening van de in HVC deelnemende overheden. Naast windenergie, zonne-energie en bio-energie, ontwikkelt HVC warmtenetten en installaties voor de productie van groen gas uit gft-afval. HVC heeft geen winstoogmerk en streeft naar een optimale mix tussen een duurzame bedrijfsvoering en de kostprijs.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.