11.6 C
Medemblik
26 september 2020 00:08
Medemblik Actueel.

Westfriese Waterweken verbinden de regio

West-Friesland – De Westfriese Waterweken die sinds 2008 jaarlijks in augustus plaatsvinden, hebben de afgelopen jaren een sterke positie verworven bij bewoners, bezoekers en bedrijfsleven. Duizenden bezoekers komen jaarlijks af op dit unieke evenement. Alle prachtige locale activiteiten, de een nog leuker, groter, authentieker dan de ander worden onder een gezamenlijk merk regionaal bekend gemaakt en vermarkt. De vijf gemeenten Stede Broec, Koggenland, Medemblik, Hoorn en Enkhuizen slaan ook dit jaar de handen ineen om het evenement tot een succes te maken.

De vijf gemeenten Stede Broec, Koggenland, Medemblik, Hoorn en Enkhuizen slaan ook dit jaar de handen ineen om het evenement tot een succes te maken.
Toasten op de goede samenwerking

De Westfriese Waterweken zijn een goed voorbeeld van regionale samenwerking waarmee West-Friesland op de kaart wordt gezet. Op verschillende locaties in de vijf gemeenten vinden allerlei activiteiten plaats die gerelateerd zijn aan water. Als podium worden de mooiste plekken van een stad of dorp ingericht zoals de Broekerhaven en de havens van de voormalige Zuiderzeesteden. Het is als een rondreizend evenement die bewoners en bezoekers verrast en de regio in zijn aantrekkelijkste vorm presenteert met streekproducten, sportieve uitdagingen, muziek en theater.

Partners

Naast de vele vrijwilligers die zich met alle energie en passie in zetten om de lokale activiteiten te organiseren werken de vijf gemeenten nauw samen om het evenement als één geheel voor een groot publiek te presenteren. Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, de Rabobank en productieburo Zorro brengen hun expertise in en samen met de onmisbare sponsoren wordt het evenement professioneel in de publiciteit gezet.

Dit jaar zijn de Westfriese Waterweken:

  • van 26 t/m 28 juli in Enkhuizen
  • op 3 augustus in Stede Broec
  • van 9 t/m 11 augustus in Medemblik
  • van 23 t/m 24 augustus in Koggenland
  • van 22 t/m 25 augustus in Hoorn

Meer informatie vindt u op www.westfriesewaterweken.nl of volg ons op twitter: @waterweken.

Reageren via facebook

Uw banner hier?
Uw banner hier?