Waarderingsspeld voor Jan Nicolaas Vader

Abbekerk – Jan Nicolaas Vader uit Abbekerk ontving op maandagavond 8 april 2013 van burgemeester Frank Streng een waarderingsspeld. Op deze avond zat hij voor de laatste maal als voorzitter de vergadering van de dorpsraad Abbekerk – Lambertschaag voor. De heer Vader ontving de waarderingsspeld voor de vele taken die hij, naast zijn werk als veehouder, als vrijwilliger in de afgelopen jaren heeft verricht.

Muziek speelt een grote rol in het leven van de heer Vader. Zo heeft hij in vele korpsen gespeeld en is hij een aantal jaren waarnemend voorzitter geweest van Koninklijke Fanfare West-Frisia in Twisk. Tegelijkertijd was hij ook voorzitter van het opleidingsorkest OKTAFRIA en betrokken bij de start van het muziek jeugdfestival in Opperdoes. Ook verzorgt de heer Vader al zeker 25 jaar de muzikale begeleiding bij de binnenkomst van Sint Nicolaas in Abbekerk.

De Plattelandsvrouwen doen ook al jaren een beroep op hem voor achtergrond muziek bij een kerstdiner. Sinds januari 2011 is hij voorzitter van het Noord Hollands Ouderen Orkest.

Andere taken

1 november 1992 – heden  Voorzitter Dorpsraad Abbekerk – Lambertschaag
Als voorzitter is hij belast met de dagelijkse leiding van de maandelijkse vergadering. Maar ook het maken en onderhouden van vele contacten. Als lid van de dorpsraad was hij ook vertegenwoordigd in vele overlegvormen. Zowel op lokaal, regionaal en provinciaal nivo.

2003 – heden Voorzieningen ouderen Noorden-Koggenland
Als vrijwilliger zorgt de heer Vader voor vrijwilligers voor hulpdiensten voor ouderen.

2000 – 2006 Voorzitter Historisch Vereniging Abbekerk – Lambertschaag
Als voorzitter heeft hij de vergaderingen voorgezeten en bouwde een breed netwerk op. Ook deed hij onderzoek naar de historische gegevens van de dorpskernen.

[youtube id=”wE-gup0TxJc” width=”100%” height=”480″]

[wppa type=”slideonlyf” album=”18″][/wppa]

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.