Vandaag in het park schouwburg – DansClick 14

Hoorn – Fenomenale dansers in nieuwe choreografieën (***) – Theaterkrant

Kick The Bucket – Iván Pérez

DansClick 14a
DansClick 14a

Is de mens zich bewust van het feit dat we leven? Zijn we sterk en gevoelig genoeg om uit het leven te halen wat erin zit? ‘Kick The Bucket’ is een duet vol extreme emoties. Volgens Iván met een positievere invalshoek dan het gezegde ‘Kick the bucket’ (= to die) doet vermoeden. Het gaat niet over het doodgaan an sich, maar misschien kan je eindelijk echt gaan leven als je eerst – figuurlijk – sterft.

Today your black shoes are grey – Marina Mascarell
Een mens ziet dat de zon om de aarde draait, terwijl het in feite andersom is. Hij neemt een platte horizon waar, hoewel de aarde rond is. Een mens begrijpt door rede en argumenten, niet met zijn ogen. Als moderne informatie is gebaseerd op de gedachte dat kijken hetzelfde is als begrijpen, dan draagt dat bij aan een enorme intellectuele achteruitgang die de mens een aantal eeuwen terug in de tijd zet. (Jose Luis Sampedro, Economía Humanista). Dit gegeven speelde lang in Marina Mascarells hoofd. Wat het publiek te zien krijgt in ‘Today your black shoes are grey’ is een korte samenvatting van de ravage van hebzucht in de mens en zijn omgeving, in een wereld die hetzelfde blijft als voorheen.
Dansers: Marina Mascarell, Christopher Tandy.

“The New Work (phase 2.5)” van Amos Ben-Tal.

Drie dansers bewegen vrij op het toneel. Ze doen lampen aan en uit. De muziek vibreert. In The New Work creëert Amos Ben-Tal een dynamische microkosmos met zijn eigen fysieke regels en taal. De dansers bedienen op eigen gevoel licht en geluid wat leidt tot spannende en onverwachte uitkomsten. Door deze ‘live choreografie’ is geen enkele voorstelling van The New Work hetzelfde.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.