Medemblik Actueel.

Vandaag in het Park – ikusasa

Hoorn – Op 13 maart 2013 te zien in het tv-programma koffietijd om u alvast een voorproefje te geven van deze unieke show!

Ikusasa betekent ‘toekomst ’in Zulu. Verhalen en toekomstdromen van jongeren vormen de inspiratiebron voor deze productie.

ikusasa
ikusasa

De show is een kleurrijke mix van het spetterende muziek- en dansleven dat Zuid-Afrika rijk is; van traditionele Gospel tot African house, gebracht door een topcast van vijftien zangers dansers, acteurs en musici.

U wordt meegenomen naar het bruisende “Alexandra”, een van de grootste townships van Johannesburg, waar een nieuwe generatie haar bestaan opbouwt en haar dromen probeert waar te maken. We nemen een kijkje in het leven van de bewoners van 5th Street en maken zo kennis met verschillende muziek- en dansstijlen, maar ook met de karakters en verhalen daarachter.

Ikusasa, The future is now.

Regisseur: Senzo Zama
Senzo heeft vanuit zijn eigen bedrijf Velvetrobe al voor diverse producties conceptontwikkeling, script en regie gedaan en is gewend om met passie een heel team van cast en creatives aan te sturen. Hij studeerde drama en Engels aan de universiteit van Zululand en doceert momenteel nog steeds aan de universiteit van Pretoria. Daarnaast werkt Senzo veel met dove kinderen in Zuid-Afrika en is hij vloeiend in gebarentaal.

Musical Director: Gama Mathonsi
Gama is producer, songwriter en muzikant en heeft al met vele beroemde muzikanten uit Zuid-Afrika gewerkt. Gama heeft bovendien al veel ervaring met het touren in Europa en het componeren en samenstellen van muziek voor verschillende voorstellingen.

Choreografie: Mapule Sesedinyane
Mapule heeft al een lange staat van dienst als danseres en choreografe en beheerst zo’n beetje alle denkbare dansstijlen van Afrikaans tot Contemporary en Urban. Zij was onder andere als choreografe betrokken bij SYTYCD Zuid-Afrika en werkte mee aan de choreografie voor de openings- en sluitingsceremonie van het WK in 2010.

Enkele reacties vanuit het publiek:

Van: Joke en Ad Datum: 4 mar 2013 om 21:51
Kijk dat was eens iets anders dan gemiddeld en echte moderne en hedendaagse cultuur uit Zuid Afrika met lef en actualiteit. Er gebeurt als bezoeker iets met je lichaam en daarna de geest. Weg met de ratio. Zeer mooie productie.
Van: Wilma de Vries Datum: 1 mar 2013 om 10:58
Net terug van een vakantie met vrienden uit Tanzania en dan op 27 februari in de Lawei in Drachten een fantastische show van Ikusasa! Hoezo stil zitten? Na de pauze was het een bruisende gebeuren op het podium en in de zaal! Gewoon meedoen!,,
Van: Leo Dol Datum: 1 mar 2013 om 09:30
Wat een fantastische show, jammer dat je vastgeklemd zit in je stoel. Je kan bij deze explosie van zang en dans niet blijven stilzitten.
Van: Yvon Datum: 28 feb 2013 om 23:35
What an incredible great show… Got a bit hot because of the male dancer who made me as red as a lobster, haha! Guess he knows who I was, the girl with the red jacket on the second row Keep continuing this show… It made me wanna go back to South Africa…
Van: Maeike Lok Datum: 28 feb 2013 om 14:37
Wat een geweldige sfeer en energie gisteravond in De Lawei in Drachten! Jammer dat je in zo’n theaterzaal stijf blijft zitten… We hebben een hele mooie avond gehad, THANX!!
Van: Jetty Mathurin Datum: 27 feb 2013 om 13:20
Gisteravond was de premiere van Ikusasa in een woord geweldig!Het Afrika van nu! Jonge mensen die laten zien: “The future is in your hand” en dat geldt niet alleen voor Afrika. Ook zo inspirerend te zien en vooral te voelen hoe respectvol en dankbaar ze met hun lijven omgaan. Dik, dun maakt niet uit, ze bewegen en laten het zien.
Van: Janny den Dulk Datum: 26 feb 2013 om 23:12
Wat een schitterende avond met Ikusasa in Zoetermeer. Wij hebben genoten. Succes verder met jullie tournee
Van: Jeroen en Ingrid Mollink Datum: 26 feb 2013 om 19:00
Eergisteren naar de voorstelling Ikusasa geweest in theater De Bond in Oldenzaal. We hadden er veel van verwacht, maar alles was nog veel indrukwekkender dan we hadden gedacht! Prachtige muziek, meeslepende liederen, opzwepende dans! Van ontroerende momenten naar ritmes, waarbij je gewoon niet stil kunt blijven zitten. Echt TOP! Met een grote smile en een blij gevoel verlieten we de zaal! Echt een aanrader voor iedereen die “geraakt” wil worden door deze groep klasse muzikanten, zangers en dansers!
Van: Willem en Marijke Hudepohl Datum: 24 feb 2013 om 23:03
ikusasa gezien in theater De Bond. super muziek en dans in bonte kleuren en met gedreven artiesten. Daar wordt je echt vrolijk van, dus gaan zien mensen!! Echte aanrader
Van: Joost & Monique Drijver Datum: 20 feb 2013 om 23:14
Honor to be at the try-out in IJsselstein. Wauw, extreme energetic swinging experience! This makes you happy! Must see for young and old!
[youtube id=”jfbNosEJq90″ width=”100%” height=”480″]

Reageren via facebook