Medemblik Actueel.

Presentatie inventarisatie vaarroutes aan West-Friese raadsleden

West-Friesland – Woensdag 3 april organiseerde het RSW voor de West-Friese raadsleden een presentatie van de inventarisatie van de vaarroutes in West-Friesland in het gemeentehuis van Medemblik in Wognum. Ongeveer 25 raadsleden waren bij de presentatie aanwezig.

Inventarisatie door Unihorn

Presentatie inventarisatie vaarroutes
Presentatie inventarisatie vaarroutes

Het RSW heeft in 2011 een inventarisatie van de vaarroutes door Unihorn laten uitvoeren.

De bestaande vaarroutes in West-Friesland zijn goed bevaarbaar voor kano’s, fluisterboten en grotere vaartuigen, maar verbeterpunten zijn er altijd. Daarnaast wordt het drukker op het water en vraagt de regio om uitbreiding van de vaarmogelijkheden. Om een gebied doorvaarbaar te maken moeten veel knelpunten worden opgelost. Denk daarbij aan bruggen en duikers die te laag zijn, dammen die de doorvaart belemmeren en peilverschillen die overbrugd moeten worden.

Keuze aan de regio

Er zal door de regio een keuze gemaakt moeten worden op welke routes zij zich richt. Het doel is te komen tot een regiodekkend vaarroutenetwerk en om ook de kansen voor uitbreiding van het netwerk te beschrijven. Het resultaat is een overzicht van bestaande en kansrijke routes voor kano’s, fluisterbootjes en grotere vaartuigen, inclusief alle knelpunten en voorzieningen. Van al deze punten is gedetailleerde informatie opgenomen met de daarbij behorende oplossingen. Tevens is in een projectplan een advies gegeven voor zaken als het beheer, handhaving en promotie van de routes.

Kansen voor de regio

Een aantrekkelijk vaarroutenetwerk levert de regio veel voordeel. Denk aan een toenemend toerisme en de daarbij behorende kansen voor de West-Friese economie.

Reageren via facebook