Medemblik Actueel.

Gemeente moet bestaande jeugdzorg in 2015 overnemen

Medemblik – Gemeenten moeten de zorg die jongeren in 2014 ontvangen, helemaal overnemen voor 2015. Dat wordt wettelijk vastgelegd, aldus staatssecretaris Martin van Rijn van VWS tijdens het spoedoverleg met de Tweede Kamer over jeugdzorg op 21 maart. 

jeugdzorg
jeugdzorg

Hiermee wordt de continuïteit van de zorg gewaarborgd, volgens Van Rijn. Het gaat dan om 40 procent van het jeugdzorgbudget dat per 1 januari 2015 van provincies naar gemeenten wordt overgeheveld.

Het streven is om gemeenten in de zogenoemde meicirculaire te informeren over de financiële en inhoudelijke kaders, maar de staatssecretaris geeft aan dat het ‘een helse klus’ is. Hij hoopt het wetsvoorstel in april voor te kunnen leggen aan de Raad van State zodat het voor de zomer naar de Tweede Kamer kan worden gestuurd.

Reageren via facebook