Medemblik Actueel.

Afra Reus nieuwe griffier gemeente Medemblik

Afra Reus
Afra Reus

Medemblik – Afra Reus is de nieuwe griffier van de gemeente Medemblik. Zij volgt Kees Zwakman op die heeft besloten terug te treden en raadsadviseur wordt.

Mevrouw Afra Reus (53) was de afgelopen jaren directeur van de Milieudienst Westfriesland en vervulde daarvoor diverse functies bij de overheid. In de raadsvergadering van 25 april wordt zij als griffier geïnstalleerd in het gemeentehuis van Medemblik.

De griffier is eindverantwoordelijk voor de organisatie rondom de gemeenteraad, is aanwezig bij de raadsvergaderingen en de commissievergaderingen, ondertekent samen met de voorzitter de stukken die van de raad uitgaan en stuurt de griffie aan. De griffie ondersteunt en adviseert de gemeenteraad als volksvertegenwoordiger en als kaderstellend en controlerend bestuursorgaan.

Reageren via facebook