De VVD snoeit in regels bestemmingsplannen

Medemblik – Wie gaat bouwen of verbouwen heeft met de papierwinkel van bestemmingsplannen te maken. De gemeente gaat voor 1 juli 2013 het aantal bestemmingsplannen terugbrengen van 130 naar 8 nieuwe. De VVD wil daarin minder beperkende regels en meer duidelijkheid.

De wethouder liet de beloofde ‘ruime regels’ niet terugzien in de conceptplannen. Daarom heeft VVD-fractievoorzitter Andrea van Langen het initiatief genomen de raad zijn zegje te laten doen. Wij hebben diverse aanpassingen voorgesteld, sommigen zijn met een meerderheid aangenomen. Zoals meer ruimte voor bijgebouwen, waardoor u naast een vrijstaande garage óók nog een aanbouw aan uw huis kan bouwen. En een bedrijfswoning mag nu net zo groot worden als normale woningen.

Ook zijn de regels voor bed & breakfasts verruimd, en is de goothoogte gelijkgesteld voor de hele gemeente (7 meter), net als de maximale bouwhoogte (12 meter) in lintdorpen. Blij zijn wij vooral met steun voor het plan om meer dingen ‘bij recht’ te regelen, dan weet u bij voorbaat of iets mogelijk is en is apart toestemming vragen niet meer nodig. Dat bespaart tijd van ambtenaren en voorkomt vertragingen en ergernis bij inwoners.

Sommige partijen deden onze voorstellen af als ‘onbelangrijke details’ waar raadsleden zich niet mee moeten bezighouden. Maar de VVD is in ieder geval blij dat er gesnoeid is in de regels. Nu bent u aan zet: de bestemmingsplannen (Dorpskernen 1 t/m 4, Buitengebied en Bedrijventerreinen) liggen tot 18 april ter inzage. Op www.ruimtelijkeplannen.nl vindt u ze.

Bezoekt u onze fractievergadering op locatie? Dinsdag 2 april, 19:30 in het dorpshuis van Abbekerk.

Reageren via facebook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.